Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Opgelet voor wijnen met hoog alcoholgehalte !

Gepost op 13/08/2013 om 22:15 door Carl in de rubriek algemeen.

We kunnen het maar steeds met een goed hulpje herhalen : kijk altijd goed naar de informatie van een wijnfles - blind aankopen zoals in een supermarkt, brengt soms tegenslag mede. Wijnen met hoog alcoholgehalte (14,5%), dit zullen we eens behandelen met een proeffles. Al is de fles voorzien van een gouden zegel van een prijs bekomen van een wedstrijd- dit mag geen aantrekkingspunt zijn tot aankoop !Zeg nu zelf 14,5 % ....dit is teveel, en wanneer hebben ze het etiket gedrukt ? Er kan nog een nagisting gebeuren, zodat de alcoholgraad met 0,5 % verhoogd. Wetenschappelijk is het bewezen, dat de limiet van 12,5 % voor de droge wijnen normaal is. Extra lagering op hout (in ons geval rezerva) - hier is iets niet pluis. Wijnen bottelen als digestief ...neen bedankt !
Santa Tierra 'ESTATE' Pinot Noir rezerva 2012


Voorkomen fles : groene fles - kunstkurk - gouden zegel 'Chiles most awarded winery' (National and International compititions) - Vol : 75 cl

Lagering : een jaar op de fles - 2 jaar op houtt (rezerva)


Botteling : Vina Casa Silva - San Fernando Chili
Colchagua Valley

Website: www.casasilva.cl


Alcoholgehalte : 14,5 %


Verdeler: Imported bij Delhaize Brussels (nieuw binnengekomen August 2013)


Culinair: wit vlees, gevogelte, gegrild vlees, gegrilde vis, verschillende kazen


Op verkenning: Colchagua Valley vinden we terug in het middenrif van Chili, waar we aan de linkerzijde de 'Pacific Ocean' - en de rechterzijde de 'Andes Mountains' aantreffen. De familie Silva komt oorspronkelijk uit Saint-Emmilion (Fr). De eerste generatie heeft op het einde van de 19 de eeuw per boot haar wijnstokken meegebracht. Tegenwoordig werken nog vijf familieleden iedere dag om typische strekwijnen te maken, van wijnstokken waarvan de meeste al 100 jaar oud zijn. De wijnindustrie in Chili, zijn begonnen in de jaren 1850. Willen we nog eens terugkeren, naar deeigenaars van deze Casa -ook hun cuvée Santa Tierra Chardonnay is in ons bezit. Naast het ras Sauvignon Blanc met een grondbezit aan het kustgebied van 'Paredones' - bezitten ze eveneens rokerige rassen Carmeniére en dit op een microterroir. Werk aan de winkel om te proeven ....!

Tasternota

Kleur: rode kersenkleur met donkere violetranden - volle wijnspiegel -zware glycerinewanden en vette tranen alcohol aan het glas!

Geuren: verbrande toetsen van zwartebessen - gestoofd fruit- marmelade - zwarte kat (koffie) - donkergekleurde kersenliquer- verbrand hout (houtskool).

Smaken : volle lompe mondvol verbrande rijpgeoogste zwarte bessen - donkergekleurde kersen - koffie - humusgrond - geen structuur waar te nemen - storende alcohol - moeilijk te achterhalen zuren - korte afdronk . Ideale fles voor een sausbereiding !

N.B. Met bio-wijnen kan het zelfs nog erger zijn, een echte rubber-mest fles te ontdekken !

Score : 11/20Deca copyricht Augustus 2013

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese