Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Wijnton.be sprak met MASTER WERELDWIJNEN Mev. Brigitte Vanden Bulcke

Gepost op 21/01/2010 om 09:54 door Carl in de rubriek algemeen.

4 generaties Vanden Bucke voelen zich thuis in de gebouwen van de oude brouwerij 'De Toekomst' , in de Hugo Verrieststraat 92-100 te Roeselare, waar zelf nog in 1970 - wijnflessen bottelden ( wijnen in bulktonnen) een activiteit was. Er heerst een perfect klimaat voor de wijnen, en dat de liefde voor de wijn groot is , mag geweten zijn.

Wijnhuis Vanden Bucke , met bijhuis in Stabroek , groothandel N.V. Frui , een onberispte wijnhandel voor detail, horeca, groothandel.

Service, opvolgingen, het beroemde seizoensgebonden 'Wijnkrantje' , de flesopruiming -opendeur- eindejaar degustaties en verkoop, het is tot ver in West-Vlaanderen geweten...'VERTROUWEN'

Een buitengewone gamma, met een stockruimte, een vrijheid te ontdekken, met stencels waar ieder wijntje een informatie krijgt, een mogelijkheid om een curcus te volgen ' wat is wijn' , Uw bezoek , een vereniging ,een club , iedereen voelt zich 'WELKOM' met een fijne sympathie! Een jonge generatie staat nu reeds paraat , naar de volgende generatie ...voor steeds een goed wijntje aan te bieden.

Wijnton.be sprak met Mevrouw Brigitte Vanden Bulcke

-Licentiaat Rechten (1984)
-Basiscurcus 'Vlot leren omgaan met wijn' (Vormingsinstituut)
-Curcus 'Harmonie wijn en gerecht' Vormingsinstituut Ieper 1989
-Vlaamse Wijngilde : gezel - Meester wijnproever - Grootmeester (1994)
-Intronisation dans la Confrérie de St-Vincent.
-Intermediate Certificate WSET London EVW 2004
-Advanced Certicicate WSET London EVW 2005
-Specialisatiecurcus Porto en Portugese wijnen.
-Wereldwijnmeesteres 2007/8/9


Het Intervieuw ...

Wanneer kwam uw beslissing uw droomjob bij de wijnen waar te maken?
(een prettige glimlach vooraf) Geboren zijn , in een familiaal wijnhandel, en bijna de paplepel dit keer met wijn, binnenkrijgen- doch mijn studies kwamen op de eerste plaats als juriste , daarna begon ik daarna vlug de activiteiten reeds van het bedrijf waar te nemen in Brussel (Frui) , waar uiteindelijk ik naar Roeselare ben begeven, om in het familiebedrijf te gaan werken.

Welke flesjes waren uw eerste hartendieven ? Zijn deze nog steeds opgenomen ?
Margeaux , Priorat, Amarono (Veneto ) Amarono della Valpolicelle (Tomassi) waren en zijn nog steeds mijn favourieten.

Neemt u ook de verantwoordelijkheid op, de wijnen te gaan opvolgen van het bedrijf ?
Ja zekerlijk, en dit is echt een familie bezigheid, tot zelf onder elkaar de stalen te degusteren, na te zien, om uiteindelijk in onze handel te brengen.

Welke wijnregio is uw vakantieplaats ?

Veneto , Gardameer ....de indrukwekkende mooie landschappen, en prachtige wijnregio's aldaar.

Enige evolutie waar te nemen , in uw bedrijf, dat nu ook de gezinsaankoop van de wijnen , de 'DAMES' helpen meebepalen ?

Zekerlijk, de tijden veranderen zo snel, en wat vroeger was, samen tot beslissingen komen, is nu reeds de Vrouw des huizes , dewelke een verantwoordelijkheid neemt. En wat vroeger Bordeaux was, is nu Zuid Frankrijk geworden , Chili , Zuid-Afrika, Spanje .

Is de aankoop van uw clienteel doelbepaald voor wijngerechten -wijnen aan te kopen, of kan men nu al zeggen een 'sofa gezelligheid' ?

Uiteraard gaat men , bij een familiaal gebeurtenis , de wijnen komen opzoeken, daarnaast is bijna in ons Bourgondisch leven, een wijntje te verbruiken, een dagelijkse ritme, zoals in andere landen. De mogelijkheden zijn enorm, en kijk nu maar eens wat WIJNBOXEN aanbieden, tot zelf grote wijnen, uw geliefde wijn..terug te vinden. De sofa gezelligheid bij de T.V. met een kaasstukje, nootje of iets kleins , hoe kan men beter een avond fijn afsluiten? Een vriendenkring ontmoeten, het is nu ook een hype geworden , met een wijndegustatie.

Cava : nu werkelijk een grotere aankoop, ten nadele van Champagne ?

Absoluut, en dit gaat reeds van 8 tot 10.000 flessen, ten nadele van bvb zéér goede Luxemburgse Crémants, schuimers van overal , de ontdekking is werkelijk voelbaar.

Een Cava een goede vervanger voor Champagne ?

Een smaakoordeel plots verlaten, voor een ander oordeel is niet gemakkelijk. Ik mis persoonlijk bij een Cava, de gist- brioche geuren - de zuren van hun cépages ; bij een goede Champagne , duidelijk merkbaar en er bestaan ook minder goede Champagnes.Een Cava , waar eveneens goede Cava's bestaan, en andere, hebben andere druiven, ander terroir, andere proefnota's , een gelijkaardige vervanger zou ik niet zeggen, maar meegenieten van deze feest-bubbel-vreugde , ja zekerlijk.

Wereldwijnen eveneens toegevoegd bij uw proeverijen ?

Zekerlijk, en vergelijk nu eens een Bordeaux van een 15 euro, met een wereldwijn met dezelfde kostprijs, het wonder zal geschieden, wijn wereld ligt echt niet stil.

Prettig tasters te begeleiden in curcussen van uw bedrijf?

We denken , dit een eerste service te zijn geweest bij onze firma, en nog steeds , zonder de aankoop te beinvloeden. 2 maal per jaar doe ik dit echt met een hart, en toekomstige talenten te ontdekken. De doelstelling is nog steeds een theoretische kennis bijbrengen over wijn, een goed beeld brengen , van hoe wijn wordt gemaakt, van welke landen, kennis van druivensoorten , geur en smaken, en etiketten misleiden u niet meer maw degelijke basiskennis van wijn , een soort kapstok waar u steeds kunt op terugvallen van een verworven kennis en kunt aan ophangen.
P.S. Inlichtingen bij het bedrijf Vanden Bulcke.

Een goede raad voorhanden voor de WIJNTON.BE taster Familie?

Eerst en vooral gefeliciteerd , voor het initiatief, van jullie wijnblog , die toch een flinke inspanning vergt, altijd prettig iets te surfen , te lezen, informatie . En natuurlijk proeven, proeven , proeven ( lacht ) , goed bedoeld natuurlijk , ontdekken en steeds dezelfde fiche gebruiken, en uiteindelijk een mooie oordeel te kunnen samenstellen.

Dank , in naam van WIJNTON.BE
Graag gedaan, en steeds welkom , graag helpen we iedereen , toch onze taak ?


DECA Jan 2010

Wijnhuis Vanden Bulcke
Hugo Verrieststraat 92-100
8800 Roeselare

Openingsuren : Maandag tot vrijdag
10-12 uur 13.30 tot 19 uur
Zaterdag 10-12 uur 13-18 uur

Info :
info@wijnhuisvandenbulcke.be

Website :
www.wijnhuisvandenbulcke.be

Lees ook : Wijnton.be sprak met Europees Wijnexpert Frank Van der Auwera

Wijnton.besprak met wijnjournalist Dirk Rodriguez


Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese