Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Wijnfeesten 2011 Kemmel een groot succes !

Gepost op 17/08/2011 om 19:18 door Carl in de rubriek algemeen.

15 augustus Kemmel (Heuvelland) Warandepark met het kasteel, prachtig park met vijver, het kasteel , waar de administratie van het stadhuis te vinden is. De zon was van de partij , de ganse dag - en dan mag je verwachten dat de volkstoeloop na reeds na 5 jaar groot zal zijn - publiciteit en bekendheid is er al .


Het was werkelijk op de koppen lopen. Gratis toegang voor elke bezoeker, een inmens groot terras, rustbanken zodat iedereen met zijn kinderen een gezonde luchtkuur kon bekomen en de pret van een mooi luchtkasteel om te genieten of te ravotten ... prachtig toch zo'n organisatie van Ward Six - de wijnbouwer die de wijnfeesten een leven gaf . Wie een glas kocht , kon dan ook proeven bij de wijnbouwers : reeds een 10 tal druivenrassen, wit , rood (5) en schuimers .....samen met 10 wijnbouwers . De tientallen tentjes met culinaire gerechtjes : kaas, hennepot, potjesvlees, honing , geitekaas, kruidenkaas , ..... kunstenaars , en de orgelman was er terug bij !!!

Groot bezoek
Zoals ieder jaar, is het de burgemeester , die het lint gaat knippen voor de opening, samen met het schepencollege , voor deze gelegenheid met een feestelijk tintje , was ook Premier ( ontslagnemend) Yves Leterme van de partij. Het was voor ons een 'surprise' een handdruk te krijgen , met een dankwoord (ingefluisterd door de organisatoren) , voor de grote publiciteit die we reeds jarenlang bezorgen ! Yves ....nog een goede raad ....WIJNTONNETJE worden met gratis lidmaatschap ! Daarnaast ook vele bestuursleden Vlaamse Sommeliers - leden van erkende wijnclubs - én natuurlijk de WIJNTONFAMILIE - we danken u allen, voor uw aanwezigheid - prettige kenismaking , zoveel aangename gesprekken.
Nieuw structuur

De organisatie heeft dan ook, na 4 jaar een prachtige nieuwe opstelling van de tentjes gerealiseerd , zodat de bezoekers nu wel bijna 40 tentjes kan bezoeken. De wijnbouwers staan deze keer niet méér samen in één grote tent - het is duidelijk geworden de grote volkstoeloop laat het niet meer toe, wanneer iedereen op dezelfde plaats blijft ! Het heeft geresulteerd met een groot succes , alle tentjes kregen nu bijval .

De taster

Alle ogen waren gericht natuurlijk , naar de kwaliteit van de flessen. Laten we duidelijk zijn : wijnstokken van reeds 5-10- 15 jaar geven al een fruitbom , én een vijftal wijnbouwers hebben dit reeds. (Wijngoed Monteberg) oudste , daarbij Baneberg - Entre-deux-monts en La ferme Blue - Domein Vidaigne.) Komt daarbij de vorige zomer zeer zonnige jaren waren, én dan mag je spreken van kwaliteiten in het glas. Uw geliefde fruitsoort kan dan ofwel : kerner- Pinot Gris - Siegerebe - Müller Thurgau - Solaris - Regent - Dornfelder - Rondo - Chardonnay - Pinot Noir - Witte Seyval , Cabernet Cartis - Bachus of Sieger zijn - zowel in stilstaande of mousserend kon je ze vinden en proeven.
Het nieuwe oogstjaar 20112011 de rijpingen ... We konden geen klagende wijnbouwers horen, natuurlijk liever zon dan regen -doch het veelvoudig spuiten dit jaar was noodzakelijk, om geen schimmelziektes te bekomen. De vroege lente heeft een prachtige voorsprong gebracht zodat de bessenvorming er rap bij was om zuren en suikers te maken - nu volgt een belangrijke cyclus van rijping en zijn zonnige dagen noodzakelijk- nog niet twijfelen - we vermoeden dat het zal goed komen. Het fruitplukken zal reeds rond half september gebeuren .

We volgen alles op de voet , en graag zullen we verder berichten. Een voorstelling van wijngoed Zilveren Cruys uit Boezinge zullen we dan graag bezorgen.

Alvast afspraak 15 augustus 2012 op Kemmel ( Heuvelland) !DECA Copyricht foto's eigendomsrechten WIJNTON.BE Aug 2011

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese