Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

De geboorteakte van een Duitse terroirwijn (5) Rode rassen

Gepost op 28/06/2010 om 10:17 door Carl in de rubriek algemeen.

Duitse elegantste en belangrijkste rode druivenras, is de Spätburgunder of de Pinot Noir, die volle en zijdezachte wijnen voortbrengt met een lichte zoete en fruitige toets. Spätburgunderwijnen passen zeer goed bij subtiel geroosterd vlees en wild. Probeer eens een Spätburgunder weissherbst ( rosé) bij wit vlees.

Dornfelder : Een nieuwkomer waarvan diepgekleurde wijnen worden gemaakt. Gekoeld geserveerd zijn modern gevinifeerde dornfelderwijnen, met uitgesproken aroma's van bessenfruit, ideaal voor bij de picknick. De vollere wijnen met houtopvoeding hebben meer diepgang en een rijke tanninestructuur. Ze zijn lekker bij grillades, wild en sterke kazen.

Portugieser: Wijnen van portugieser zijn licht rood gekleurd,laag in zuurgraad en hebben een discreet aroma van zwarte bessen, bosbessen, frambozen en aardbeien. Het zijn charmante dagelijkse drinkwijnen.

Trollinger : Deze pretentieloze , rode wijnen zijn licht, fruitig met een pittige zuurgraad en geven aroma's van wilde kersen en rode bessen. Dit druivenras is wijd verspreid in wijnregio Württemberg.

Lemberger: Deze wijnen zijn rijk aan fruit, zuren en tannine. De neus varieert van ingetogen tot krachtig, met aroma's die aan bramen, pruimen, kersen of zwarte bessen doen denken.


Lees ook Witte rassen
Deel 1 - deel 2 deel 3 deel 4 De geboorteakte van een Duitse terroirwijn.
Met dank aan de promotie voor Duitse wijnbouw

copyright DECA Maart 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese