Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Wijnfeesten in de West-Vlaamse regio : Heuvelland (B) - 15 AUGUSTUS 2014 -

Gepost op 18/07/2014 om 12:41 door Carl in de rubriek algemeen.

De bevolking van het schattig dorpje Kemmel, met zijn heuvelruggen : Kemmelberg , Rode-en zwarteberg heten u, uw familie, vriendenkring welkom bij de 8 wijnboeren in Heuvelland en hun wijnfeesten. Wij bieden een dubbel opgemaakte uitstap, naar de herdenking van 100 jaar oorlogsverleden. Geniet van deze fijne vrije dag !Het zuurstofrijke groen bosrijk Warandepark met kasteel, vijver, bieden u vrije keuze om te kuieren met de kinderen vanaf 11 uur.

Daar zullen terug de kleurrijke tentjes aanwezig zijn, om alle streekproducten te proeven of te kopen : honing, pastei, appels, fruit, chocolade pralines met wijnvullingen(!) ,snoep, kruiden en
likeuren , vleeswaren, enz... & de wijnboeren van de streek. Allemaal eigen producten van de streek.

Iedereen Sommelier en beslis zelf en vrij voor het beste glas !


De wijnstokken voelen zich kiplekker in de regio, klimaat en bezitten al een ouderdom van minstens 10 jaar - zelfs langer. Redenen genoeg voor de oogst van verleden jaar te keuren, proeven en te vergelijken. De echte wijnliefhebber is er altijd aanwezig, en de vele conversaties, meningen zijn altijd uiteenlopend . Het napraten , kuieren kan tot 18 UUR. De tientallen rassen, stijlen : mousserende wijnen ,stille witte- en rode wijnen, de verschillende terroirs langs de flanken kunnen diverse fruitigheden bezorgen. Zeker voor het geel kalk-ijzergehalte, lichte zandgronden, klei en mineraliteiten van de zongerichte wijngaarden op verschillende plaatsen.

Altijd veel volk, snelle bediening

Reservatie voor de wijnbonnen, het glas kan reeds vooraf gebeuren - en bezorgt reeds een korting van 1 €. VVK 8,5 € , de dag zelf 9,5 € -

ALLE INLICHTINGEN BIJ VVV HEUVELLAND .
De ingang tot het park is gratis met de andere stalletjes . Nieuw is dit jaar eveneens de mogelijkheid voor een bezoek met een bus aan de wijngaarden - ook reservatie is noodzakelijk voor deze mogelijkheden en zekerheid.

De wijnen

Grotendeel witte wijnen van Duitse rassen, en smelt uw tastergevoel niet van Chardonnay, Pinot Gris, Muller Thurgau, Kerner, Dornfelder (rood), Pinot Noir, Siegerrebe, Regent, Solars of dezelfde Moezelsstokken te herkennen ? Zalig als dit met de zon aanwezig, fris en koel zal gebeuren. Een wijnglas kopen (vrijblijvend) en je kan de bijgevoegde bonnetjes ruilen bij ieder wijnboer. Extra glas, het kan allemaal, mits een ander bonnetje te ruilen of een kleine euro , (specialiteiten mosserend kunnen duurder zijn ) om ze toch maar allemaal .....Vermoedelijk is de orgelman er terug, of een muziekman met zijn trekzak en zang en dat maakt ook dansen mogelijk in het groen gras. Gezelligheid en geluiden zijn er zo te meten aan de wijnstalletjes : ratelende ketels met ijsblokken en voortdurende bijvulling van de flessen in de kuipen. Honderden flessen vinden zo de weg naar het tastergevoel.

Met een souvenier of een kistje naar huis gaan- dit kan ook . Is dit niet ook uw vriendenkring verwennen of nogmaals familiaal herproeven ?Een heerlijke vrije dag, zo gemakkelijk te onthouden : altijd 15 augustus .


Slechts een kleine stap van de Stad Ieper met de grote activiteiten rond de 100-jarige herdenking van het oorlogsverleden, die dagelijks tienduizenden toeristen bezoeken . Dubbel plezier voor deze 2 toffe events en het klaroengeschal onder de Menenpoort te Ieper bij te wonen -steeds om 20.00 uur. Indrukwekkend !
Wijnton.be is aanwezig !

Welkom vanaf 11 uur , Warandepark Kemmel , ingang dorpplaats.

Verslag, fotomateriaal en de beste keuring van de wijnen door onze Juryleden van Wijnton.be , selectie leden en resultaten volgt zo snel mogelijk daarna. (deelnemers kunnen zich aanmelden). Hoofdredacteur Wijnton.be laat zich verontschuldigen voor zijn afwezigheid, deze zal door een plaatsvervangend redacteur worden toegewezen.


Tot binnenkort ! Prettige tasting , uitstap en ervaringen.
Met dank : Wijngoed Monteberg Jean-Pierre , Ward, familie Six (organisator)

Heuvellandse wijnboeren

VVV Heuvelland

VVV.HEUVELLAND - toeristische centrum

DECA juli 2014
Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese