Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Auteur Frank Van der Auwera bezit (bijna) zijn 23 ste spruit + Foto's

Gepost op 04/10/2010 om 21:23 door Carl in de rubriek algemeen.

Feest, Feest, Feest ! De wijnprins is bijna geboren.

We bedoelen natuurlijk, ' Het best verkochte WIJNBOEK uit Vlaanderen ' 300 wijnen onder de 10 euro ' Auteur hiervan is Frank Van der Auwera , o.a ook Journalist DE MORGEN - DE TIJD - WIJNTIJD (siteblog) ! De 23 ste spruit op een rij of de beroemde WIJNKOOOPGIDS.

Een moeilijke bevalling : 6 maanden verzamelen van de flessen, sorteren, afplakken, nummeren enz... Daarna tasten met panels, scores bijhouden , uitschrijven , en ontelbaar veel werk !






Het is bijna zo ver , de persen kunnen draaien , en straks ligt het in de boekhandel , supermarkten of uw beste wijnhandelaar . We kunnen bijna de geboorte aankondigen !


Een dolgelukkige Auteur , familie, Uitgever , medewerkers en straks de vele couriers - wagens die het straks zullen bezorgen in alle zaken.

Er is duidelijk blijdschap, de redactie kon het reeds aantreffen , voor de WIJNTON.BE familie , surfers - toch een extraatje , wat het is zo spannend! Laten we snel de Auteur aan het woord ...!

Veel succes toegewenst, straks het kunnen inbladeren, .....en is daar geen goede wijntasting voor nodig ? Ja zeker ?

DECA


Open brief





Ik beloofde voor jullie en de nu al duizenden 'wijntonnetjes' een tipje van de sluier te lichten van mijn nieuwe wijnkoopgids 2011 'De 300 beste wijnen onder de 10 euro' , alvorens deze eind oktober in de winkelrekken ligt.

Op dit moment zijn we nog met het ganse team-eindredacteur , lay-out, kaartjesontwerper , ....bezig gans het manuscript te verfijnen, registers aan het opstellen en blad per blad, pictogram per pictogram, aan het uitpluizen. Echt monnikenwerk !

Maar het resultaat zal fantastisch zijn. Elk jaar vrees ik dat de nieuwe editie niet beter kan worden dan de vorige, maar ik kan het met de hand bevestigen : de selectie 2011 is opnieuw bingo !





We hebben niet alleen nieuwe records gebroken -3303 'stille' en 'mousserende' wijnen op de proeftafel van 540 wijnhandelaars-, maar bovendien hebben we nog nooit zoveel erelaureaten geteld. Wat bovendien heel prettig is : tientallen nieuwe wijnhandelaars hebben voor de eerste keer proefmateriaal ingezonden.
Elke editie ligt de lat blijkbaar hoger.







De Trends ?

Wat de grote trends betreft qua aanbod, beperk ik me tot een paar hoofdlijnen .. want anders schreef ik half je website vol !

Ik zet ze eventjes beknopt op een rijtje :

* Goedkoop blijft mogelijk. We starten bijvoorbeeld opnieuw met ongelofelijke democratische laureaten. In wit kost de goedkoopste laureaat 3,80 euro , in rood zelfs maar een spectaculaire 3,08 euro. En geloof het of niet, we hebben zelf , een heel drinkbare moussewijn ontdekt beneden de 5 euro.

Onze gids 2011 weerspiegelt méér dan ooit tevoren de globalisering. Er werd wijn uit maar liefst 38 producerende productielanden ingezonden , te weten : Argentinië, Australië, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Brazilië, Canada, Chili, China, Cyprus, Duitsland, Frankrijk , Georgië, Griekenland , Hongarije , Kroatië, Indië, Israël , Italië, Libanon, Luxemburg , Macedonië , Malta, Marokko , Mexico , Moldavië, Nieuw-Zeeland , Oostenrijk , Portugal , Roemenië, Servië, Slovenië, Spanje , Tjechië, Tunesie , Uruguay, de verenigde Staten en Zuid-Afrika.

* Gekende en nieuwe namen zijn aanwezig. Deze editie krioelt het buiten een aantal onverwoestbare klassiekers werkelijk van de nieuwe domeinen en appellaties. Wijnen die nog nooit , zelf niet vijf of meer edities geleden, in onze gids werden opgenomen.

*Klassieke appellaties vechten zeker terug. We hebben het eerst bijvoorbeeld (ere) laureaten uit de Beaujolais, opnieuw een aantal Bordeaux's , enzovoorts.

*Ook klassieke druivenrassen treffen we in elk prijsvork aan . Naast pakken onbekende en vernieuwde variëteiten in wit en rood, zal de lezer ook veel boeiende Sauvignon blancs, Chardonnays, Viogniers én Chenin aantreffen in deze selectie 2011. Soms beginnend bij 5 euro ...

Naast succesvolle landen toe is het bijna onmogelijk er enkele te noemen. Wat me wel opvalt is dat de Europese drie (Frankrijk, Italië en Spanje ) zeer sterk blijven scoren, maar ook Bulgarije, Zuid-Afrika, Chili , Argentinië , ... zijn prominent aanwezig.





* Er is ook ruimte voor exotisme in deze editie. Wat dacht je van een Indische of Braziliaanse laureaat ?

Conclusie ?

Ik zou nog lang kunnen doorgaan met mijn analyses, maar ik moet nu weer naar de uitgever hollen, want correcties voor de rode laureaten liggen op mij te wachten.

We hebben het weer ' geflikt' !

Weet je wat ook prettig is ? Zoveel consumentenartikels bleven het afgelopen jaar maar duurder worden, maar mijn uitgever slaagt er in het prijskaartje van de gids al 3 edities lang te bevriezen. Chapeau dus ook voor hem en zijn team.

Ik rond af meteen wens : dat alle 'wijntonnetjes' nu maar snel de gids bestellen, want geloof me- en ik zeg dit écht niet als bevoordeelde auteur -het loont méér dan ooit de moeite.

We mogen misschien nog altijd geen regering hebben in België , maar op wijngebied blijven we een luilekkerland .

Gemarineerde groeten ,

Frank






Is de nieuwe ' Cover 2011 ' niet schattig ?










Hoe de nieuwe WIJNKOOPGIDS verkrijgen ?

( zonder de minste winsten van onze service ). Aankoopsprijs 13,90 euro + postkosten!

*** Neem snel contact op, met onze contactknop ( bovenaan) ...wij doen supersnel de rest met een sympathieke antwoord en snelle service !

***Bewoners uit Nederland , kunnen eveneens op ons rekenen !


FELICITATIES voor de AUTEUR !














***Met onze contactknop ( bovenaan) kan je uw boodschap schrijven , we plaatsen het on-line zodat het een prachtige lijst zal worden ! Elke dag vullen we bij !

Daar gaan we .....

Felicitaties voor de Auteur ....

Redactie WIJNTON.BE - technische ploeg

Foto-labo ploeg en medewerkers !







- Qualitywines.be Succes met de 23 ste Gids . Gefeliciteerd Frank !
(Ontdek de prachtige degustatie in November AGENDA Wijnton.be in verwachting posting)

-De WIJNBOUWERS uit Heuvelland ! Gefeliciteerd Frank ! Wederdank voor uw prachtige voorstelling van onze WIJNREGIO in Augustus! ( DE TIJD ) !

Burgemeester en schepenen op de WIJNFEESTEN in Kemmel ( 15 augustus ) zie onze trailer (Archief)






-

Als het eens mag goed zijn, met een Belgische -Vlaamse fles erbij ! Succes Frank !


-



AMOR VINI succes Frank !
( stand MEGAVINO Spaanse-en Portugese wijnen specialist)



-




Gefeliciteerd Frank , Carl zal wel de nieuwe Gids bezorgen ! We kijken er naar uit ! Kruidenier-beenhouwer M& M
Penoenstraat 2 8800 Roeselare



-





- Alle toekomstige Sommeliers PROFICIAT !











Meneer ' BACHUS ' patroonheilige van de WIJNBOUWERS ! Proficiat ( zie onze trailer hiervan) Proficiat Frank !












Onze hapjes staan ook klaar Frank ! Hop naar nummer 24 !









Proficiat Frank ! Oprechte moeilijkheidsgraad tasten voor uw GIDS ! Docent Jacques !















Bier- en wijnmakersgilde ROESELARE !
We doen ons best voor onze flessen Frank !











TOPMASTER EINDREDACTEUR WIJNTON.BE













Bezit je nog mijn FOTO Frank ? GEFELICITEERD ! Rieslingkoningin LUXEMBURG !








Good luck Frank , we hebben een likeurtje bij de geboorte van uw 23 ste GIDS !








Elke dag nieuwe namen ! Kom erbij , via contact (bovenaan) WIJNTON.BE

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.





Bekijk het volledig archief









Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese