Sappig tot aan de bodem : Carmenère Gepost op 28/01/2011 om 14:27 door Carl in de rubriek algemeen. Donkere kleur, krachtig, kruidig, fruitig, dit is de druif Camenère in Chili.
Elk jaar komt de beroemde Casa Rivas in de prijzen, en zal ook zo blijven, omdat het werkerlijk een topper is.
De ontdekking is echter maar van het jaar 90, in dit nobel land . Het druivenras was er wel echter in Bordeaux en is rond de 19 de eeuw naar Chili gebracht.
Helaas ziektes en de gevoeligheden is hij in Frankrijk tot bijna het verleden gaan behoren.
De trotsheid van Chili , voor deze krachtpanser is nu niet meer te houden. Een korte snoei, is de enige mogelijkheid om hem van ziektes te vrijwaren. De trossen brengen veel op, en het fruit is geweldig in geuren. Oosten gaan men doen rond Mei , in het zuiderlijk afrond. Een gelijkenis als Merlot , is hier niet sprake, omdat hij elegantie, diepgang en complexiteit overtreft. Puperrood , met contact met zuurstof heeft hij rood fruit , cassis, kruidigheid.
Vlees en zachte kazen, gegrild vlees is hij opperbest. Speciaal is wel, eenmaal eengeopende fles wel een hele week zal gewaren.
Wijnhuis Vandenbulcke Roeselare
DECA Jan 2011 |