Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Op zoek naar oude druivenstokken (11 )

Gepost op 02/10/2010 om 00:02 door Carl in de rubriek algemeen.

* Nog plaats in uw wijnkeldertje ? Ook deze druivenstokken hebben een eigen leven . Geniet mede ! Veel surf & bloggenot !

Plavic Mali en Refosco vinden we terug in Kroatië voor rode wijnen.

* Albarino voelt zich thuis in het gebied Rias Baixas ten NW van Spanje. Een natte koele omgeving is voldoende om deze druivenstok , een geluk te bezorgen en op te groeien. Sappigheid en frisse zuurgraad - is hij de duurste witte voor Spanje, wegens te kleine productie.

* Arneis : zeldzame druif uit Piemonte (Italië) met een lage zuurheid en jong te verbruiken. Assemblages met Nebbiolo , viognier en Syrah , maken van deze een onsterfelijke wijn - een fantastisch smaakpalet en genot. Indien men een Roero kan aantreffen is de arneisdruif er aanwezig in de fles - en in het glas.

* Melon de Bourgogne, totaal misleidende naam : géén meloen, géén Bourgondië, wel Loire en de regio's met Muscadet. We spreken natuurlijk over witte wijnen.

* Trebbiano is een druif uit Italië, eveneens in Frankrijk onder de naam Ugni blanc. Droge wijnen die zowel puur als in assemblages voortkomen. Helaas laag profiel voor aroma's.

Kerner: Vooral in Vlaanderen ( Heuvelland) en in Duitsland te vinden. Is een kruising van Trollinger en Riesling, genoemd naar Justinus Kerner. Zijn bijzondere gaven zijn frisse, fruitige, aromatische witte wijnen te leveren. Daarbij zijn de omstandigheden helemaal niet nodig, om flink op te groeien . Prachtig blad, en goede trossen, uitermate een fijn wijntje . Schuimend zal hij grote wonderen opleveren.

Dornfelder : succesvolle Duitse kruising , die diep gekleurde soepele rode wijnen gaat opleveren . Eveneens in Vlaanderen ( Heuvelland) , als de Duitse gebieden Rheinhessen en Pfalz . Bijzonder zijn zijn geuren. Voor een rosé is hij uitermate geschikt . Donderrode paarse wijnen , zo sappig !

Tot volgend ! Succes bij de tastings !

© DECA Oktober 2010 Idee en opmaak


Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese