Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Montravel (Bergerac) (Fr) + trip erbij !

Gepost op 02/07/2009 om 19:09 door Carl in de rubriek algemeen.

De productie van dit terroir MONTRAVEL (Bergerac) is verdeeld over wijnstokken voor witte wijnen zoals Sauvignon, Sémillon en Muscadelle en wijnstokken voor de vervaardiging van rode wijnen: Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Malbec.

De aromatische, droge witte Montravel die vaak op fijne droesem wordt bewaard, heeft een weelderige structuur en is bijzonder verfijnd in de mond.

De Côtes de Montravel is een aromatische en bijzonder complexe halfzoete wijn met bloemige toetsen. De Haut Montravel is een rijkere halfzoete wijn, bijzonder zacht en sterk geconcentreerd.

Sinds 2001 onderscheidt Montravel zich tevens door een grote rode wijn, die onder bijzondere strenge voorwaarden wordt geproduceerd. Het is een krachtige bewaarwijn van topkwaliteit, waarvan de goedkeuring na de botteling in Frankrijk een première is.


Toerisme:

La Maison des Vins

Het rellectenklooster (Cloître des Récollets), waar het Maison des Vins gevestigd is, is altijd met een geschiedenis van wijnbouwgebied Bergerac en zijn inwoners verbonden geweest.

Vandaag heeft dit verblijf, dat opgetrokken werd rond een sierlijke binnenkoer in het centrum van de oude Bergerac, zijn allures uit de XVII de eeuw bewaard, maar plaatste het de schoonheid van zijn bouwstenen in dienst van het Maison des Vins de la Région de Bergerac.


Maak een wandeling van het recollectenklooster naar de vinotheek. Breng onderweg een bezoekje aan de Caveau de la Vinée en ontdek de permanente tentoonstelling ' Le vin est Voyage '. Een historische schets van het tertiaire tijdperk tot nu, diaporama, voeltafel

Laat u door deze tijdreis en zintuiglijke ervaring leiden.130 KASTELEN TE BEZOEKEN! De wijnroute!

Wanneer u de wijnroute volgt, ontmoet u mensen met passie voor hun werk en liefde voor hun streek die hun werk en liefde voor hun streek die hun enthousiasme graag delen met de bezoekers die de Périgord komen ontdekken. Sommigen zitten al generaties lang in de wijnbouw, anderen hebben er recentelijke vuur voor gevat. De ene zijn rasechte Périgourdins, de andere hebben andere horizonten en landen verkend voor hun hart aan deze buitengewone wijnstreek verpandden.

De wijnen vormen de leidraad in een ontdekkingsreis door een Bergeracois die zo vurig is als de landschappen. U kunt er naar hartelust van domein, van particuliere tot coöperatieve wijnkelder flaneren om er wijnen te ontdekken en te proeven die met veel liefde als techniek werden bereid. De wijnbouwers hechten voor alles belang aan de totaliteit van hun productie als uitstalraam voor een afzonderlijke Périgord, die weliswaar nog grenst aan de Bordeauxstreek, maar een eigen identiteit heeft. Ze zullen u hartelijk onthalen, hun knowhow met u delen, u de gastronomie en de architectuur van hun wijnstreek helpen ontdekken, u hun geschiedenis vertellen.


Met oprechte DANK: Office de Tourisme de Bergerac

Maison des Vins de Bergerac - Bureau d' Information des Vins de Bergerac.

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese