Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Kenmerken van Oosterijkse wijnen

Gepost op 20/06/2010 om 21:22 door Carl in de rubriek algemeen.

Reeds de Oostenrijkse wijnen ontdekt ? We kunnen dit maar aanraden als een echte finesse, en is echt een hype aan het worden.

Mineraliteiten zijn hun grootste kenmerken , met als beste witte wijn de 'Grüner Veltliner' goed voor 36 % van de productie van Oostenrijk .

*Karakteristiek is de Grüner Veltliner een wittebol met fonkelende schitterende goudgele tinten . Grassig met varens, en het typisch pepertje, fris en levendig . Eveneens vuursteen is niet ver te ontdekken. Een happig fruitig duiveltje - Oostenrijks druivensoort met uitstek

Riesling

De Rheinriesling, Weisser Riesling is goed voor 3,4 % voor de productie van dit wijnland.

Bij het proeven, kwam dit voor ons eigenaardig voor met een elegantie , een complexe geur van perzik en abrikozen , een mooi zuurspel , delicaat met een klassieke fruitigheid, werkelijk een thuislievende Riesling , waar ook Duitsland de thuishaven heeft.

Welschriesling

Goed voor 9 % van de productie , is ons echt genegen : zacht- geurend met fijne appelaroma's , licht en meestal slank gestructureerd met een zuurgraad die ons terug mineralig voorkomt.

Weiser Burgunder ( Pinot Blanc )

Met een 6 % productie in deze wijnbouwregio , is dan eerder een witte trosdruif met een nootachtig aroma, en mogen we echt deze goed gebalanceerde , harmonische fonkelende schittering feliciteren.


Chardonnay ( meestal met Morillon & Freinburgunder ) is dan eveneens nog een laagvlieger van 6 % ,maar deze fruitigheden vergeten we niet rap. Groene appels , extractrijk , zacht en rondheid . Altijd de schitteringen voor deze wijnen.

Rode wijn

Blauer Zweigelt (Rtburger) 9 % productief in Oostenrijk

* Deze goed ontwikkelde generfde blad - druivelaar , met zijn compacte goed gevulde tros druiven , is een volle krachtig , licht kruidige rode wijn , rijk aan tannines, onze hartedief , met een fris zuurtje, goede afdronk.

Blaufränkisch (5,5 %)

De meest populaire , rode wijn met aroma's van rijpe kersen , moet ook de krachtigste zijn, tannines met een goede verhouding.Blauer Portugieser (5 % )
Voor zijn naamdracht , een gezelligheid voor een avond bij een diner, fruitig , maar mild , een laag alcoholgehalte ontdekken wij, goed voor meerdere flessen . Minpunten vinden wij de zuurgraad niet te vinden.

St-Laurent

Moet je echt eens proeven, aardheid, humus, leder,en de kirsh-toon , een vlotte doordrinker , prachtige herfst-bos-rode kleuren.


Proeven van Oostenrijk ? Neem contact met onze redactie , wij bezorgen een TOP adres , lage aankoop, vlot te verkrijgen.


Wijnvrienden een ganse zomer lang, met Europees Wijnexpert Frank Van der Auwera

Copyright WIJNTON.BE DECA JUNI 2010
Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese