Kenmerken van Oosterijkse wijnen Gepost op 20/06/2010 om 21:22 door Carl in de rubriek algemeen. Reeds de Oostenrijkse wijnen ontdekt ? We kunnen dit maar aanraden als een echte finesse, en is echt een hype aan het worden.
Mineraliteiten zijn hun grootste kenmerken , met als beste witte wijn de 'Grüner Veltliner' goed voor 36 % van de productie van Oostenrijk .
*Karakteristiek is de Grüner Veltliner een wittebol met fonkelende schitterende goudgele tinten . Grassig met varens, en het typisch pepertje, fris en levendig . Eveneens vuursteen is niet ver te ontdekken. Een happig fruitig duiveltje - Oostenrijks druivensoort met uitstek
Riesling
De Rheinriesling, Weisser Riesling is goed voor 3,4 % voor de productie van dit wijnland.
Bij het proeven, kwam dit voor ons eigenaardig voor met een elegantie , een complexe geur van perzik en abrikozen , een mooi zuurspel , delicaat met een klassieke fruitigheid, werkelijk een thuislievende Riesling , waar ook Duitsland de thuishaven heeft.
Welschriesling
Goed voor 9 % van de productie , is ons echt genegen : zacht- geurend met fijne appelaroma's , licht en meestal slank gestructureerd met een zuurgraad die ons terug mineralig voorkomt.
Weiser Burgunder ( Pinot Blanc )
Met een 6 % productie in deze wijnbouwregio , is dan eerder een witte trosdruif met een nootachtig aroma, en mogen we echt deze goed gebalanceerde , harmonische fonkelende schittering feliciteren.
Chardonnay ( meestal met Morillon & Freinburgunder ) is dan eveneens nog een laagvlieger van 6 % ,maar deze fruitigheden vergeten we niet rap. Groene appels , extractrijk , zacht en rondheid . Altijd de schitteringen voor deze wijnen.
Rode wijn
Blauer Zweigelt (Rtburger) 9 % productief in Oostenrijk
* Deze goed ontwikkelde generfde blad - druivelaar , met zijn compacte goed gevulde tros druiven , is een volle krachtig , licht kruidige rode wijn , rijk aan tannines, onze hartedief , met een fris zuurtje, goede afdronk.
Blaufränkisch (5,5 %)
De meest populaire , rode wijn met aroma's van rijpe kersen , moet ook de krachtigste zijn, tannines met een goede verhouding.
Blauer Portugieser (5 % )
Voor zijn naamdracht , een gezelligheid voor een avond bij een diner, fruitig , maar mild , een laag alcoholgehalte ontdekken wij, goed voor meerdere flessen . Minpunten vinden wij de zuurgraad niet te vinden.
St-Laurent
Moet je echt eens proeven, aardheid, humus, leder,en de kirsh-toon , een vlotte doordrinker , prachtige herfst-bos-rode kleuren.
Proeven van Oostenrijk ? Neem contact met onze redactie , wij bezorgen een TOP adres , lage aankoop, vlot te verkrijgen. |
Wijnvrienden een ganse zomer lang, met Europees Wijnexpert Frank Van der Auwera

 |
Copyright WIJNTON.BE DECA JUNI 2010
|