Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

De rose's van OOSTENRIJK

Gepost op 10/11/2012 om 22:18 door Carl in de rubriek algemeen.

Wintertijd geen snoeplust voor een rosé? We kunnen erin komen, ook ons gedrag is meer een rosé te verbruiken in de zomer. Wat zou u denken van een huiskamer met een knetterend houtvuur, warme kachel en toch willen genieten van aromatische druivenrassen? Verbluffeld goed gaan we ze voorstellen. Geen Provence-stijlen met stroeve tannines, maar mineraal inheense rassen. Oostenrijk ligt goed in de markt voor hun beendroge wijnen en dit moeten we hoog inschatten. Een aperitief, koude vis-en vleesschotel , deegwaren, rijst , zalm - uw gasten zullen de keuze van uw wijnen hoog inschatten.

Bergen - en heuvel rosé's


Blauer Wiltbacher is er nog zo ene, die de wildvreemde tijd van de oudheid van de Kelten heeft doorstaan. Kijk eens naar zijn kleur, en vergelijk met een appelsien en mandarijn- fruitigheid tot op het laatste.

Burgenland en Niederösterreich gaat de top drijven met hun ZWEIGELT. Een kruising tussen Blaufrankisch en Sant Laurent - kenmerkende sappigheid met een fruitintensiteit en rondeur.


West-Steiermark met zijn Blauer Wildbacher zal u de allerbeste mousserende rosé bezorgen. Een bouquet van zwarte bes, prachtig geparfumeerd en grote fruitigheid.

Opgelet : minerale wijnen gaat men nooit zeer koud gaan koelen- dit zou totaal verkeerd zijn.


DECA November 2012

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese