Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

West- Vlaanderen - Roeselaarse regio krijgt een eerste wijngaard

Gepost op 03/05/2017 om 07:44 door Carl in de rubriek algemeen.

Wijnbouw in ons land doet het bijzonder goed - met 1 miljoen flessen zijn we niet meer de kleinste wijnland van Europa. Heuvelland en West-Vlaanderen kroonden lang de grootste wijnregio - dit is al voorbijgestreefd door Limburg. In alle Provincies van ons land zijn er wijnaarden.

Daar is de eerste wijngaard uit de streek van Roeselare : "Gaan voor échte streekproducten"
Marc Dewulf en Charlotte Loosveld in hun nieuwe wijngaard aan de Diepestraat in Moorslede. "Wijnbouw is hier goed mogelijk." - Rumbekenaars Marc Dewulf en Charlotte Loosveld startten de voorbij weken met het aanplanten van hun wijngaard in de Diepestraat in Moorslede. Het koppel hoopt om binnen vijf jaar de eerste flessen wijn uit De Wulfgaard te kunnen halen. “We zijn al jarenlang wijnliefhebbers.”
In het Heuvelland vind je ze wel nog, maar in onze regio zijn er bijna geen wijngaarden. Daar komt straks verandering in. Langs de heuvelachtige Diepestraat in Moorslede plantten Charlotte Loosveld en Marc Dewulf de voorbije weken samen met een pak vrienden en familieleden achthonderd wijnstokken aan. “Wij zijn al jarenlang wijnliefhebbers. Tijdens een televisieprogramma hoorden we iemand spreken over een cursus wijnbouw. Het startschot om zelf een grote uitdaging aan te gaan en een eigen wijngaard te verwezenlijken”, legt de 49-jarige Rumbekenaar, die werkzaam is in de farmaceutische sector, uit. Wij gaan dit verder onderzoeken met een gesprek over de keuze van wijnplanten en de toekomst .

DECA mEI '17

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese