Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Wijnton.be Zomer : Oost-Vlaanderen & Vlaamse Ardennen bezitten ook al wijnbouw.

Gepost op 21/08/2015 om 11:19 door Carl in de rubriek algemeen.

2015 zal een magisch jaar kennen voor de wijnbouw. Zelden is er zoveel zonneschijn geweest. Dat dit zal resulteren naar gezonde druivenplanten is zekerlijk en goede fruitoogst. Alle oogsten in Europa zullen vroeger beginnen en zekerlijk voor de mousserende wijnen . Andere wijnen kunnen nog een evenwicht van zuren en suikers opleveren en kunnen, de nazomer goed gebruiken. Wijntoerisme is hot, daarom een uitstekende gelegenheid om ze te gaan bezoeken. Naast West-Vlaanderen en andere Provincies, bezit ook Oost-Vlaanderen zeer mooie wijngaarden. Het gaat slechts van kleine bedrijven, maar de honger zal wel stijgen na het succes van dit uitzonderlijk jaar. We bezorgen een mogelijkheid om alle coordinaten op een rijtje te zetten.

-Wijndomein Waes in Zwijnaarde in de zwartekobenstraat is een grote aanrader. Lodewijk Maes heeft al lang bewezen dat hij wijnbouw onder de knieen bezit. Zijn wijngaard ligt aan de oevers van de Schelde. Vooral witte wijnen zijn uitzonderlijk, en halen vele verkoopspunten.

-Wijndomein de 3 fonteinen in Zottegem, moet je in de Wurmendries ontdekken. Hybride rassen en résistent aan ziektes en plagen. Zowel witte- of rode rassen en mousserende wijn is er te vinden. Een Klein domein van een kunstschilder Luc Goessens van 25 are en 1100 druivelaars.

-Wijngoed Driesse uit Sint-Lievens-Esse is een Champagnemaker, volgens de traditionele methode. Te vinden in de Doornstraat, kiest hij dus voor chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Een echte aanrader deze 3 rassen te herkennen. Marc Van den Driesche bezit eveneens alle toestellen om dit vooreengoed einde te brengen.

-Wijngaard Kampenberg in Vlierzele, in de Mortelgemstraat is van een andere type. Slechts een halve ha en de eerste 1000 flessen van pinot gris en zweigelt. Voor deze laatste varieteit, is er grote toekomst.

-Domein De Roscam in Merelbeke is Jean-Pierre De Coninck en Hilde Naessens verantwoordelijk in het dopscentrum van de Geraardsvoetweg. Fruitwijnen zowel wit of rood- al hebben zeslechts 800 stokken.

Succes allemaal !
Deca Aug 2015

-

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese