Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Jong dynamisme ontdekken te Ledegem (W.Vl.) België - Wijnen Coopman

Gepost op 13/11/2010 om 10:44 door Carl in de rubriek algemeen.

Op elf november opende de familie Coopman in de Rollegemstraat 158 te 8880 Ledegem hun droomwens : een wijnhandel met diverse specialiteiten Europa- Nieuwe Wereld- Port, aperitieven, likeuren en diversen.

Wim en Mieke hadden al lang ervaring met wijnen, oenologie -kennis, deskundigheden, en blijkbaar was de aangepaste tijdstip voor handen, open-fles-dagen te organiseren en winkel te openen.

De prettige , kleine , goed bestuurde land-en tuinbouwgemeente Ledegem , samen met Sint Elooiswinkel mag deze trotsheid dragen : ' knorrende rijpende flessen' & wijndepot te bezitten, voor zijn inwoners. De jonge Burgemeester Heer Bart Dochy, samen met zijn spaarzame schepenen lieten de kans niet liggen, hun dorpgenoten te feliciteren - hun ervaringen of deskundigheden bij te wonen bij de jonge ondernemers. In naam van de siteblog wensen wij deze jonge ondernemers veel succes toe.

Mousserende -stille wijnen , zoete wijnen en Port

We waren verrast bij het bezoek, met een grote gamma schuimers , kwaliteit , witte moussevormingen , pareling en mondkwaliteit : zeg nu zelf Cava Brut Nature (Spanje) zonder toevoeging van suikers , Luxemburg gamma , een prachtige Italiaan 'Monte Rossa' -Millan is alvast hun huis Champagne , schitterend is dit ! Alle prijsklasses voor handen.Gamma van Wim en Mieke zijn eveneens mooi , voor hun stille wijnen , en reeds een receptiewijn aanbieden voor 4 euro uit Zuid-Afrika met Chenin en Sauvignon blanc , waar de tweede assemblagedruif in de mond het bazig druivelaartje was. Loop dan echt eens het gamma af : Frankrijk , Chili met Chardonnay reserva (houtlagering)- (schitterend) , Nieuw Zeeland met Sauvignon Blanc bekend als de beste ter wereld , Duitsland , en wat dacht je van een witte Châteauneuf du Pape? We ontdekten ook een zeer mooie kwaliteit met viognier (Vin de Pay's Doc ) , samen met de peersappen van een conference ! Zeer goed gevonden.

Rode wijnen : Argentinië met Syrah , een huwelijk met Cabernet Sauvignon en Merlot Zuid-Afrika , een Pinot Noir uit Frankrijk , en nat en straf de Italianen. Wie Spanje verkiest voor rood , mag bij de handelaar een Tempranillo vragen , en terug de Chilenen die het altijd goed doen voor rood, mag het eens 'Super' zijn ? - dan een Margeaux , één van de beste appelaties uit Bordeaux aankopen. We sluiten af met 2 zeer knap gevonden zoete wijnen : Spanje met Moscatel , Frankrijk met Gros Mansang : kamperfoelie, acacia, honing, met natuurlijke suikers, een dessert erbij , lekkerbaarden als geen ander.Ons besluit is correkt : GEFELICITEERD Wim en Mieke , een daverende toekomst !
Alle prijsklasses, schitterende kwaliteiten !

Wijnen Coopman
Rollegemstaat 158
8880 Ledegem W.Vl.


Tel 056/502226


WWW.WIJNENCOOPMAN.BE

info@wijnencoopman.be

DECA NOV 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese