Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Jong dynamisme ontdekken te Ledegem (W.Vl.) België - Wijnen Coopman

Gepost op 13/11/2010 om 10:44 door Carl in de rubriek algemeen.

Op elf november opende de familie Coopman in de Rollegemstraat 158 te 8880 Ledegem hun droomwens : een wijnhandel met diverse specialiteiten Europa- Nieuwe Wereld- Port, aperitieven, likeuren en diversen.

Wim en Mieke hadden al lang ervaring met wijnen, oenologie -kennis, deskundigheden, en blijkbaar was de aangepaste tijdstip voor handen, open-fles-dagen te organiseren en winkel te openen.

De prettige , kleine , goed bestuurde land-en tuinbouwgemeente Ledegem , samen met Sint Elooiswinkel mag deze trotsheid dragen : ' knorrende rijpende flessen' & wijndepot te bezitten, voor zijn inwoners. De jonge Burgemeester Heer Bart Dochy, samen met zijn spaarzame schepenen lieten de kans niet liggen, hun dorpgenoten te feliciteren - hun ervaringen of deskundigheden bij te wonen bij de jonge ondernemers. In naam van de siteblog wensen wij deze jonge ondernemers veel succes toe.

Mousserende -stille wijnen , zoete wijnen en Port

We waren verrast bij het bezoek, met een grote gamma schuimers , kwaliteit , witte moussevormingen , pareling en mondkwaliteit : zeg nu zelf Cava Brut Nature (Spanje) zonder toevoeging van suikers , Luxemburg gamma , een prachtige Italiaan 'Monte Rossa' -Millan is alvast hun huis Champagne , schitterend is dit ! Alle prijsklasses voor handen.Gamma van Wim en Mieke zijn eveneens mooi , voor hun stille wijnen , en reeds een receptiewijn aanbieden voor 4 euro uit Zuid-Afrika met Chenin en Sauvignon blanc , waar de tweede assemblagedruif in de mond het bazig druivelaartje was. Loop dan echt eens het gamma af : Frankrijk , Chili met Chardonnay reserva (houtlagering)- (schitterend) , Nieuw Zeeland met Sauvignon Blanc bekend als de beste ter wereld , Duitsland , en wat dacht je van een witte Châteauneuf du Pape? We ontdekten ook een zeer mooie kwaliteit met viognier (Vin de Pay's Doc ) , samen met de peersappen van een conference ! Zeer goed gevonden.

Rode wijnen : Argentinië met Syrah , een huwelijk met Cabernet Sauvignon en Merlot Zuid-Afrika , een Pinot Noir uit Frankrijk , en nat en straf de Italianen. Wie Spanje verkiest voor rood , mag bij de handelaar een Tempranillo vragen , en terug de Chilenen die het altijd goed doen voor rood, mag het eens 'Super' zijn ? - dan een Margeaux , één van de beste appelaties uit Bordeaux aankopen. We sluiten af met 2 zeer knap gevonden zoete wijnen : Spanje met Moscatel , Frankrijk met Gros Mansang : kamperfoelie, acacia, honing, met natuurlijke suikers, een dessert erbij , lekkerbaarden als geen ander.Ons besluit is correkt : GEFELICITEERD Wim en Mieke , een daverende toekomst !
Alle prijsklasses, schitterende kwaliteiten !

Wijnen Coopman
Rollegemstaat 158
8880 Ledegem W.Vl.


Tel 056/502226


WWW.WIJNENCOOPMAN.BE

info@wijnencoopman.be

DECA NOV 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese