Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Castra Rubra ( Bulgarije)

Gepost op 07/01/2011 om 10:11 door Carl in de rubriek algemeen.

Casta Rubra is een nieuwe private kelder die opgericht werd in de jaren 2000 door de gebroeders Agopian. Castra Rubra heeft een opervlakte van 250 hectare en is gelegen in het zuidoosterlijke deel van de vallei van de Thracische koningen, in het Sakargebergte.

Er heerst een Middellandse Zeeklimaat door de invloed van de warme zuiderse winden van de Egëische Zee (Griekenland).

Castra Rubra is het embleem zelf van de nieuwe generatie Bulgaarse wijnproducenten. Een oordeelkundige keuze van de ligging van de wijngaarden, een moderne vinificatie van hoogstaande kwaliteit door zwaartekracht.

De emblematische wijn heet Via Diagonalis, de naam van de bekende route die Rome en Constantinopel verbond. Het is een uitstekende assemblage van druivensoorten uit de Bordeauxstraak ( Merlot, Cabernet Sauvignon ) en uit Bulgarije (Mavrud, Rubin ) . Kracht en finesse kenmerken deze wijn, die deel uitmaakt van de beste Bulgaarse wijnen

Invoerder voor België TEXAVINO

Deca nov 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese