Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Een bijzonder culinair kaas- & wijn dessert !

Gepost op 07/03/2010 om 12:05 door Carl in de rubriek algemeen.

Aan tafel ! Voor een kaas- dessert, met wijnen die alle verwachtingen zullen bezorgen, om lang na te praten.

Ingrediënten : een smeurig stukje A.O.C.- keurmerkkaas 'Crottin de Chavignol' - een Frans geitenkaasje uit de vallei van de Loire. (departement Cher -Loiret en Nièvre) . Kan natuurlijk ook met 'reblochon - Saint Aubin - Roquefort -brie de meaux - Camenbert . We nemen uitdrukkelijk de Crottin, omdat dit geitenkaasje , rechtstreeks contacten heeft met het terroir.


* En natuurlijk fles(sen) - prachtige A.C. Sancerre uit Chavignol .

Het geitenkaasje wordt bij het melken in kortstondige tijd ,met een licht stremsel warm aangezuurd in 24-48 uur. De wrongel wordt uit de wei gehaald en uitgelekt in een doek.

Na de vorm wordt het kaasje gezouten en gedroogd , met een rijping van 10 dagen tot een maand. Vorm is cilindrisch van 5 cm. , hoogte 5 cm rauwe niet gepasturiseerde geitenmelk.

Het kostje is schimmelachtig , 45 % vettig , aroma's van noten, eveneens als ' BLEU' verkrijgbaar, met hout en champignons smaken.

De grote wijnen uit Sancerre
Sommige wijngaarden bezitten nog steenoude ommuurde afbakeningen , zoals 'Clos les Comtesses ' , gelegen op een steile helling van de Monts Damnés. Waarom niet deze topper met 100 % sauvignon blanc. Wijnbouwer is Paul Thomas.

Een goede oogstjaar 2006-2006-2007- eerder jong 2008 zal je voor deze laatste botteling ,een bleekgouden kleur ontdekken, met een briljanten spiegel.

Boeket met groene appel, kruisbessen, buxus , exotisch fruit (luchee) en mineralen. Vettigheid droge ronde smaak en een prima volle smaakafdronk .

Wij wensen jullie een gigantisch smaakgenot.


Te koop o.a. in supermarkten Colruyt mits internet- bestelling ( prijs rond 10 euro) .
-Eveneens topaanrader Sancerre Henry Natter ( Delhaize group) (9,12 euro).
-Les Champs Plots Carrefour (8,99 euro).

Met dank aan de kaasplank 9150 Kruibeke

DECA Maart 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese