Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

De prijzenkast van Oost-Vlaamse wijnbouwer : Wijnen Waes

Gepost op 27/09/2017 om 16:12 door Carl in de rubriek algemeen.

Wijndomein WAES verovert voor het vijfde opeenvolgende jaar een medaille met de wijn 'WAES WIT' bij de verkiezing Beste Belgische Wijn 2017 en is daarmee ook het enige Oost-Vlaamse wijndomein dat dit jaar in de prijzen valt.

Op woensdag 20 september kwam een uitgebreid proefpanel, samengesteld uit leden van de Vereniging Vlaamse Sommeliers, samen in Hotelschool Ter Groene Poorte te Brugge. Daar vond voor de 13de maal de organisatie van de proeverij Beste Belgische Wijn plaats.

Na een opeenvolging van medailles voor de wijnen 'WAES WIT 2012', 'WAES WIT 2013', 'WAES WIT 2014' en 'WAES WIT 2015', sleept Wijndomein Waes voor de vijfde maal op rij een medaille (zilver) in de wacht met de 'WAES WIT 2016'.
De 'WAES ROOD 2011' werd eerder al door de Belgische Sommeliers verkozen tot tweede 'Beste Belgische Wijn' voor het jaar 2013.

De opeenvolgende medailles bewijzen een blijvende hoogstaande kwaliteit en maken het Wijndomein Waes tot een vaste waarde in de Belgische wijnbouw.

Over Wijndomein Waes

Wijndomein Waes, opgericht in 2005 en gelegen te Zwijnaarde bij Gent, is de grootste professionele wijngaard in Gent en omstreken.
Op een bodem van lichte klei en leem worden zowel witte ( Solaris, Bianca) als rode (Rondo, Regent en Léon-Millot) druivenvariëteiten verbouwd volgens ecologische methoden.
De nabijheid van de Schelde zorgt voor een apart microklimaat waardoor de druiven tot optimale rijpheid kunnen komen.
De wijnen zijn door de overheid erkend als Vlaamse landwijn.

Filosofie Wijndomein Waes : Traditie – Authenticiteit – Kwaliteit

Traditionele vinificatiemethoden in combinatie met de modernste apparatuur liggen aan de basis voor een zuivere en authentieke wijn.
De gouden egel, logo van het wijnhuis Waes, komt voort uit het wapenschild van de Brugse familie WAES, eigenaars van het domein.
Voor het wijndomein symboliseert de egel tevens de eenheid met en het respect voor de natuur.

Beschikbaarheid wijnen

De “WAES WIT 2016” en de “WAES ROOD 2015” werden op donderdag 21 september 2017 vrijgegeven en zijn te verkrijgen op volgende verkooppunten :

Brugge : Elvino
Gent : Collin
Gent : Baravins
Kortrijk : Wijnen Crombé
Oudenaarde : Collin
Antwerpen : Belartisan

Voor verdere info :
www.wijndomeinwaes.be

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese