Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Lanquedoc ' Sud de France' Malepère - Cabardès

Gepost op 06/08/2010 om 22:49 door Carl in de rubriek algemeen.

Le Caberdès ' Pays et vignoble' laten de buren ons weten, kennen we als een A.O.C. verkregen in 1999 , met als specialiteiten rode en rosé wijnen.

Gelegen aan het 'Cannal du Midi ' en Pic de Nore (1210 meter) en Montagne Noire , in het hart van de Lanquedoc tussen Toulouse en de Middellandse Zee ontdekken we de wijngaarden.

De druivenstokken genieten hier van rijkdom van de zon, witte keien, en grote stukken kalk in de grond. Graniet en minerale componenten zijn niet vreemd.Familie van druivenstokken

Merlot, Cabernet, Col (!) , Grenache en Syrah zijn de meest aangeplante in deze regio. We ontdekken dan ook de rijkheid, complexiteit, aromatische en schitteringen van deze wijnen.


Malepère A.O.C. ( 2006)
In het hart van Carcarsonne , Limoux en Castelnauday, Le Mont Nault - een succesrijke terroir voor argillo-kalk, ondergrondse terrassen van leistenen, komen hier de wijnen vandaar.

Goed gestructureerde wijnen, dewelke het gezeldschap van rood vlees, Cassoulet en kazen opperbest begeleiden.

Voor jonge wijnen ontdekken we rood fruit en cassis, gerijpte wijnen, gaan meer in de richting van kruidigheid, vanille en noten.


DECA Mei 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese