Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Wijnton.be in vernieuwing : worden we nu (wijn) Sinjoor ?

Gepost op 19/05/2012 om 22:12 door Carl in de rubriek algemeen.

Na bijna vier jaar sterke oenologie informatie, mag een 'fraîcheur' niet ontbreken. De eerste driehonderd (wijn) surfers, hebben ons snel ontdekt- doelstelling was duidelijk : iedereen Sommelier worden. Gemakkelijke uitleg, meer dan 600 thema's met filmpjes, foto's, kennis van druivenrassen, bezoek Caves en bodegas.We waren bij de wijnbouwers, handelaars, we proefden en publiceerden.

Een menselijke zwakte : op bedevaart naar de wijnregio A.O.C Chablis Grand Cru - en terugvallen in de gulzigheid van de Chardonnay-stokken . We hadden een millésieme jaar in de Elzas, en wie zagen we daar ? Bachus , onze patroonheilige - echte foto's - en we hebben met hem gesproken- real echt was dit. ( op archief terug te vinden) .

Saaie teksten, moeilijke wijntaal, steeds hebben wij dit uitgelegd en verstaanbaar gemaakt. Van regionaal West-Vlaanderen tot gans Vlaanderen hebben wij nu surfdebiet. Barique -du-vin staat op de wachtlijst.


De PERSGROEPEN

Een goede relatie met de weekend-bijlagen van de geschreven pers, hebben wij altijd onderhouden. Zij bezitten de beste journalisten en medewerkers met pen en inkt. Wij gaan digitaal in de ether : met toetsenbord , muis en scherm. Een (wijn) weekend magazine- bijlagen zal altijd bestaan - hopen we toch, ook vakbladen en dergelijke zijn er op de markt.

Het Nieuwsblad - Het Laatste Nieuws - De Standaard - De Tijd - Belang van Limburg - Gazet van Antwerpen. Wie kent er niet ' SABATO ' of ' DM MAGAZINE ' (de Morgen) . Dit waren onze beste keuzes voor U of jullie met onze wijnblog/site. Tijden veranderen, besparingen, interne regelingen - een 'life style' magazine kreeg voorrang met een lipstick of dure horloges - wijnrubriek kreeg een ander gezicht - verdween , of was nog met een loep te zien. Morren en schrijven, het helpt al niet veel. Rekening houden met iedereen is moeilijk - waar gaat een duivenmelker nog zijn informatie halen ? We gingen op zoektocht - voor een verfrissing - én dit hebben we gevonden!

CITA : het eigenkijkse Stadsmagazine van een METROPOOL - haven onze NIEUWE KEUZE !

De krantengroep GAZET van Antwerpen scoort volgens ons nu het best : een duidelijke slagzin : Er is zoveel dat ons verbindt .

Twee : wij waren getuige van het allereerste splinternieuwe (eigentijdse) Stadsmagazine , een bijlage van Gazet van Antwerpen -'CITTA ' is de naam. Toch wel geschrokken wat 'life style ' - of Bourgondisch leven of zijn we beter met 'gezelligheid' kan betekenen. Ook het leesplezier, dit vinden wij hierin.

Drie : Fun, reuze kleuren foto's bvb in een keuken & uitleg van een recept , een reportage : mystery man (zonder afspraak en anoniem) - doorzakken in een joviale wijnbar ( Antwerpen bezit er zeer veel ) - leeshonger van de bovenste kant.

Vier: dit is nog niet alles , gadgets voor alle gebruik & twee volle bladzijden ' FLESSENDUEL 'een wijnrubriek.

Vijf : prachtige afwerking - een historisch reproductie schilderijtje om in te kaderen : Red Star line Antwerpen - New york , vonden we erbij + Gault & Millau culinaire kleine gids
er boordevolle adressen wijnhandelaars.

Besluit : wij geven deze ' CITTA ' de beste kansen tot slagen . Een behouden vaart - en dit stond ook op hun allereerste splinternieuwe Stadsmagazine.
Succes jongens, met de ganse ploeg !

Wijnton.be ' vinden dit leuk ' - op facebook moeten wij dit nog terugvinden. We hebben terug een 'machtige wijnrubriek met inkt ' - en dat was onze zoektocht.


De (wijn) journalist die 7500 flessen degusteerde

Heer Frank Van der Auwera , die reeds dikwijls op onze blog aanwezig was, is ook een Sinjoor. Auteur van de wijngids : 300 wijnen onder de 10 euro - en straks nummer 25.Hoeveel collega's van andere groepen zijn er niet graag bij voor een verborgen (copy) ? Frank bezit de fijnste wijnpennen en scherpste neuzen van de lage landen . Zijn pen vloeit nog steeds in de uitgaven : DE TIJD en Sabato - digitaal bij WIJNTIJD - zijn webblog. Flessenduel in de nieuwe ' CITTA ' is nu ook van zijn hand, dit voor Gazet van Antwerpen.

Wat is Flessenduel ?

- Ieder weekend selecteerd Frank Van Der Auwera telkens drie flessen - die hij zelf proeft en tegelijk voorschotelt aan een met Antwerpen gelinke BV, op zoek naar diens wijnliefde . Herbert Flack , Kurt Van Eeghem , Reggi , Paul Ambach (?) - en dit is wel boeiend - geloof mij.

- Een wijntip extra - voorstelling van flessen - handelaars hiervan - zeer mooie foto's én lachen geblazen met de journalist en Bv's - dit kunt we wel denken ! Ze hebben het over 'het luidop gorgelen in een restaurant - bouchonné (kurksmaak) - en over de gekleurde plastic mormels die in de flessen zitten . Sommelier kurkentrekkers breken, vloeibare witte ' RETSINA ' uit Griekenland , eerder bedoeld om uw parket te boenen dan te drinken. Kurt Van Eeghem over Château Migraine ... We mogen nieks meer vertellen, dit kan nu elke lezer ontdekken! Fijne humor correkte wijnverslag ! Lees leesplezier ( gans het tijdschrift) !


Bij uw krantenhandelaar

GAZET VAN ANTWERPEN ' 'CITTA ' het bijvoegsel van de weekend bijlagen. Neem de proef en ontdek ! Binnenkort op onze blog , de rechtstreeks link met Antwerpen !Er is zoveel, die ons verbindt !


DECA Mei 2012

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese