Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Onbekende druivenrassen

Gepost op 07/12/2013 om 10:25 door Carl in de rubriek algemeen.

Het aantal gekweekte druivenrassen rekent men op een 5000 rassen - helaas zijn er die een kort leven bezitten. Niet alleen zijn de economische belangen voor een goede productie verantwoordelijk, ook de ziekteverschijnselen spelen een rol. Al dan niet goed voor gebruik als monocépage of voor een assemblage is een ander mogelijkheid. Daar gaan we terug, onze wijnblag is dé specialist geworden van voorstellingen : in ons archief kan je er al een 250 terugvinden.

Merseguera : een witte variëteit die veel aanwezig is in Spaanse regio's zoals Alicante, Jumilla en Valencia. Eerder een saai ras die niet hoge toppen kan bereiken en meestal in kleine hoeveelheden in assemblages terecht komt.


Malagousa: wijnstok die elegantie en witte Griekse wijnen oplevert, aromatisch en terug in volle productie in het noorden van Griekenland in verbouwing is. Topper voor Domaine Carras.

Aspiran: traditionele wijnstok in de Lanquedoc die men herkent als licht geparfumeerde rode wijn in assemblages in de regio MINERVOIS.Maréchal Foch: Franse hybride nog te vinden in de Loire (Fr) in kleine hoeveelheid , zowel in Canada als in New Yorck is hij ook aanwezig. Zijn kenmerken zijn de aarbeifruit tonen.

Tarrango : Australische kruising van Touriga Nacional X Sultana. Rijpt heel traag en verlangt een heet klimaat. Een ultrafruitige wijn met een licht body en tanninearme rode wijn.

Muscadin : levendige maar zeldzame rode Rhôneras, die merkwaardig in een assemblage van Châteauneuf-du-Pape mag gebruikt worden en soms in de flessen aanwezig is .

Deca eigendomsrechten Dec 2014 ©

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese