Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Grote schade van nachtvorst is bekend in Frankrijk & Spanje .

Gepost op 09/05/2017 om 15:24 door Carl in de rubriek algemeen.

2017 zal een slecht jaar voor de wijnboeren. De vrieskou op 21 en 28 april zorgde voor grote schade in Frankrijk en Noord-Spanje.

De wijnboeren namen heel wat voorzorgen om de druivenstokken te beschermen. Brandende fakkels, vuurkorven, gasbranders en watersproeiers werden ingezet om de oogst te redden, maar het lijkt erop dat de schade toch nog erg groot is.

'Zo'n' 30 procent van onze oogst zal vernield zijn', zegt Yann Le Goaster, directeur van de federatie van wijnboeren in de Bordeaux-streek. Er is geen regio die niet getroffen is.

Van Champagne, Elzas, Bourgogne tot helemaal diep in het zuiden de Languedoc, Rousillon waar het normaal bloedheet is, ook daar heeft men die vriestemperaturen meegemaakt. De concrete gevolgen zijn dat een goede wijn van 2017 schaars en duur zal worden. Maar aangezien 2015 en 2016 topjaren waren voor de wijnboeren, moet er nog niet onmiddellijk gevreesd worden voor lege wijnrekken. Daarnaast zijn Frankrijk en Spanje niet de enige landen die wijn produceren.
Mei '17

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese