Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Synthetische kurken, in volle opgang !

Gepost op 15/03/2009 om 10:08 door Carl in de rubriek algemeen.

Heden, is een wijnfles openen, een weddingschap waard. Een ijzeren bescherming-capsule, is nog over de flessenhals onzichtbaar verweven. Welk stopsel heeft men gebruikt?

De beste Portugese natuurkurken, zijn echter peperduur geworden, en al duurt het een goede 7 jaar, tot men terug kurk, kan snijden. Tweedehands kurken, is risico bewerken. Kurken met lijm-kurk-snipsels ook al niet aan te raden. (kleine stukjes mogelijk, in de fles ). Kurken niet bewerkt tegen schimmels, extra verwend, het blijft een kurkprobleem!

Grappig altijd, als een sommelier op restaurant, een fles gaat openen, en het eerst ruikt, aan het kurk. Wat ruikt hij? Kurk, natuurlijk! Bedankt hem hartelijk, voor deze oefening. Kan hij ruiken, of de wijn slecht is? Helaas niet. Dit komt U terecht, want straks, zijn jullie die alles betalen.
Is er echt, iets aan te merken, aan de wijn,dan krijgt Uw sommelier, een extraatje, de geschonken wijn te helpen onderzoeken, op correktheid!

Maar niet alleen, synthetische kurken, ook prachtige glazen stopsels, schroefcapsules, met binnenin een kunstmatige bescherming duiken overal op. Een beroemde Elzashuis gebruikt glazen stopsels, met een zijdelijke klik, kan je gemakkelijk openen, terug opplaatsen, met de goede druk. Zij bevestigen, nooit enig wijnprobleem!

Vreemd, dat Belgie, Wereldberoemde fabrieken bezit,met tientallen, om flessen te voorzien van wijnstopsels, zowel in Vlaanderen, of de andere taalgrens. De kunstmatige kurken, gaan de wereld rond.

We ontvingen een uitermate mooie présentatie van VINOVA, eens kijken.

VINOVA ' the different closure '
De andere wijnkurk voor KWALITEIT.
De andere wijnkurk voor TRADITIE ....
De andere wijnkurk voor PERSONALISATIE ..
De andere wijnkurk die staat voor CREATIVITEIT....
-Garant voor perfecte bewaring van Uw wijn door middel van uniek productieprocédé en het gebruik van een organolepisch neutraal elastomeer.

Vinova koos bewust voor extrusie als basistechniek als garantie voor een fijne en gelijkmatige celstructuur en constante producteigenschappen. Een betere elasticiteit, waardoor op lange termijn de lage zuurstoftransmissie perfect controleerbaar is.

Vergelijkbare testen op lange termijn tonen aan dat het organolepisch karakter en de natuurlijke aroma's van Uw wijnen uitstekend tot het recht komen.

De gesloten uiteindes van VINOVA syntetische wijnkurken, kenmerkend voor injectie, beperken zich tot interactie tussen kurk en wijn tot een absoluut minimum. Dankzij de afgeronde uiteindes kan u, uw flessen vanaf nu probleemloos bottelen en na het openen opnieuw afsluiten.


Uw eigen logo, een jaargetal, een wijnjaar, alles kan nu met een kurkimitatie voorzien worden. Andere kleuren, dewelke geen enkel invloed hebben, op de wijnen.

INDURUB N.V.
Berchemstraat 124
9690 KLUISBERGEN

WWW.VINOVA.BE

Succes VINOVA!

De synthetische kurk enig nadeel?
Mijn peperdure automatische kurkentrekker, heeft al, een nieuwe spiraal, bij de harde stevige druk, op het harde synthetische wijnkurk, afgebroken! Nu een goede raad voor de makers van kurkentrekkers, te vermelden: geschikt voor kunstmatige synthetische kurken! Zo alles terug .....fijn, o...wee geen tweede kurkentrekker in huis.Carl

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese