Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Hoge accijnzen op alcohol kost ons land veel jobs. 1 op 4 Belgen kopen in het buitenland.

Gepost op 25/08/2016 om 12:44 door Carl in de rubriek algemeen.

Het zal u vermoedelijk al opgevallen zijn, dat alle flessen wijn, wiskey, gin, zeer duur zijn geworden. De mousserende wijnen krijgen het meest getaxeerde labels. Het verschil van aankoop in Luxemburg is 45%, Frankrijk 38% geworden. Nederland heeft ook nog een low klimaat en wij kunnen het exclusief nieuws meedelen : Nederland zal alle luxetaks op alle mousserende wijnen afschaffen, zodat alle flessen 1,2 euro goedkoper worden. Zal eerdaags in het Staatsblad bepubliceerd worden. In ons land gaat groot distibutie verhuizen. Het loont de moeite om over de grens te gaan. Wat wij zelf vaststelden in Luxemburg is crazy : 5 liter wiskey van beroemde merken kosten 52 €, grote merken Champagnes rond 20 €, Crémants zijn goedkoper dan dure biermerken per liter en per krat.

De melkkoe van de regering, waar Di Rupo mee begon en de anderen volgden.

Door de accijnsverhoging op sterke dranken gaat de wereldwijde drankengigant Diageo meer investeren in Nederland dan in België. Dat kondigt CEO Dirk Van Ham aan. Dat schrijft De Tijd vandaag.

De regering-Michel voerde vorig jaar een belastingverhoging in voor sterke dranken. Eerder was er al sprake van dat heel wat sterke drank in het buitenland werd aangekocht. Nu trekt ook de wereldwijde drankengigant Diageo (Johnnie Walker, Smirnoff, Guinness, KetelOne) aan de alarmbel.

In een gesprek met de Financiële Telegraaf zegt Dirk Van Ham, CEO van Diageo Benelux, dat het bedrijf meer gaat investeren in Nederland ten koste van België. "We gaan op alle vlakken meer investeren in Nederland. We ondersteunen onze merken en de horeca beter en creëren ook meer banen in Nederland. In België, onze grootste markt, hebben we de banengroei stopgezet."

Geen verstandige ingreep
Volgens Van Ham scheurt de Belgische overheid haar broek aan de acccijnsverhoging. Samen met andere bedrijven probeert de Diageo-topman de regering ervan te overtuigen dat het geen verstandige ingreep was.

De kans dat de regering de belastingverhoging terugdraait, is klein. Het kabinet van minister van Financiën, Johan Van Overtveldt (N-VA), liet eerder verstaan dat uit een monitoring blijkt dat de inkomsten uit accijnzen op schema zitten. De opbrengst zou zelfs hoger kunnen liggen dan gebudgetteerd, klonk het.

DECA Aug. '16

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.





Bekijk het volledig archief









Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese