Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Record ' AGENDA ' op Wijnton.be

Gepost op 04/11/2010 om 10:55 door Carl in de rubriek algemeen.

Wat gaat de tijd toch snel, 3 januari zetten we de stip van de siteblog op zijn derde jaargang. De specialisten van de technische ploeg, zijn erin geslaagd ononderbroken een fruitige wijn-surf-gezeldschap aan te bieden, met o.a. onze druk gesurfde boordevolle 'AGENDA'- kunnen we niet spreken van wijntourisme ?

Ons geheim is simpel, de redactie probeert overal de Events te volgen - de detail en groothandelaars, supermarkten de kansen te geven hun bedrijfsactiviteiten te posten op de web. Zelf ontdekken bedrijven onze siteblog (zoekmachines), waar wij de wereld rond met nog enkele landen tegoed moeten behandelen. Elke dag vullen we bij, wat in onze box terecht komt.

De activiteiten van de wijnbouwers zelf in Vlaanderen of België (wijnfeesten Heuvelland bvb ), foire-du-vin organisaties (Roeselare - Sint Niklaas enz..) met bijna 5 organisaties, splinternieuwe 'Salons' (Bredene) , Champagne weekends (Hooglede- Middelkerke) , wijnclubs over gans Vlaanderen, grote Mega (Vino) events blijven niet uit, integendeel altijd maar groter.

Het bezoek van Sire Albert II Gusto wijnen en Wesley Noé

Gefeliciteerd jonge bedrijven (Simplygoodwine ) , creatieve starters om ook hun specialiteiten voor te stellen : Braziliaanse - Argentijnse wijnen. Dank ook aan tijdschriften, dagbladen, pers, culinaire magazines. De familiale bedrijven die jaarlijks hun stockverkoop promoten met soms een eigen tijdschrift. Verenigingen zoals Vlaamse Sommeliers die kansen geven aan jonge starters met eigen proegramma's - reizen. Ook onze siteblog stond niet stil, 8 proeverijen soms gratis , waar iedereen kansen kunnen krijgen.

Er eens tuisenuit

Oergezelligheid zijn wijnen een feest ( in alle landen) , wijnbouwers aanwezig bij proeverijen, een orgelman erbij, een strijkorkestje, hapjes die worden aangeboden, reductie bij aankoop , de vele gamma's in kleuren en stijlen.


We konden ook eens flink glimlachen bij de 'aankondiging' van het bezoek op het eerste wijnsalon te Bredene van het bezoek Sire Albert II - de imitator met aangepaste kledij, omgeven van zijn bodygards (Schepenen met scherp) , - is dit niet leuk. Sympathiek, deskundig en hoog begaafd in politieke toestanden, een vrij woordje, is dit niet leuk en gezellig ? De verschijning van Sint Bachus (patroonheilige van de wijnbouwers ) lees het allemaal op onze siteblog , de vele vriendschappen onder elkaar wijn proeven !

Wijnbouwers, wijnhandelaars zijn gelukkig uw proefnota's te aanhoren, -zijn jullie niet de 'Winners' bij een aankoop en thuis in gezeldschap met een aangepast menu of een kaasdessert ? Talenten bezit iedereen - het opdringen van cuvées kan helemaal niet, supermarken dewelke promoten -beschrijven , en géén glas aanbieden- is dit real echt , en wat als het niet smaakt ? Het maakt niet uit uw keuze : rijping op hout , finesse, body, of assemblages die uw mond goed vullen. Wijnen zullen nooit onthoochelen, de stiel is reeds goed gekend.Journalisten, wijndeskundigen , helpen ons beoordelen-mag een fijne Bourgondische wijnhobby geboren worden, méér dan 5000 druivenstokken over gans de wereld staan ter beschikking. Waarom niet eens een keuze maken, die anders is ? Wijnen uit gans de wereld zoals nu bvb Chili-Zuid Afrika, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje ontdek werkelijk Wine World die ongelofelijk is geworden. Wijnton.be blijft trouw aan onze beloftes, succes bij de ontdekkingen , proeven maar ....Kloeke tastings ! Succes !
DECA Nov 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese