Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

kort geknipt ZOMER 2010

Gepost op 29/06/2010 om 10:51 door Carl in de rubriek algemeen.

Bordeaux : De grootste aandacht van dit wereldberoemde oenoregio, gaat duidelijk naar hun rode wijnen. Maar ze hebben eveneens goede witte wijnen.

Een goed voorbeeld is de Sémillon, een variëteit voor een uitstekende zoete wijn te produceren via 'Botrytis cinerea ' of edelrotting.

Terraswijn

Van geuren en smaken, is deze weldoener een uitstekende geurwijn. Jong gaat hij zéér bloemig overkomen, en mag een munt, acacia, en ook seringen (witte) , lelietjes-van-dalen, alsook groene appels, pruimen en pompelmoesschillen tot zelf sinaasappelen u prachtig behagen, bij veroudering zal hij veel voller overkomen .

Botersnoepjes, geroosterd brood, (brioche) , kaneel , amandelen , honing , vruchtenconfituur, en oranjebloesem voor een gerijpte sémillon , en we kunnen het maar aanraden te ontdekken.

Geef deze wijn een kans, en laat horen , een ontdekker te zijn geweest.
Prettige vakantie toegewenst, en ook WIJNTON.BE is nog steeds ZOMER up-to-date: vragen , allerhande..neem contact met onze mailbox.


DECA copyricht JULI 2010Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese