Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Duurste rode wijn is te koop in Bourgognestreek en niet meer in Bordeaux.

Gepost op 09/08/2015 om 09:05 door Carl in de rubriek algemeen.

De Côte- de- Nuits uit de Franse Bourgogne is de duurste wijn ter wereld. Per fles kost de wijn 14.254 euro. De beroemde Petrus uit de Bordeaux-streek komt pas op plaats 18 in de ranglijst van specialist Wine Searcher.


Het Londense Wine Searcher maakte een klassement op met de 50 duurste wijnen ter wereld. Het baseerde zich daarvoor op gegevens van meer dan 50.000 wijnkelders, handelaars en producenten over de hele wereld. In totaal werden de prijzen van meer dan 7 miljoen flessen geregistreerd.

Opvallend is hoe hoog de wijnen uit de Bourgogne-streek scoren. Zo bekleden ze niet alleen de eerste drie plaatsen, maar zijn ze ook goed voor 40 van de 50 opgelijste topwijnen.

Het is bovendien geen Romanée-Conti die met de 'eer' van duurste wijn gaat lopen, maar een wijn van de in 2006 overleden wijnbouwer Henri Jayer. Het gaat meer bepaald om diens Richebourg Gran Cru, Côtes de Nuits. Jayer staat bovendien ook met een andere wijn op plaats drie, meer bepaald met zijn Cros-Parantoux uit het domein Vosne-Romanée Premier Cru. Wie zo'n fles wil kopen, moet daarvoor gemiddeld 8.072 euro neertellen.

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese