Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Op zoek naar wijnen uit de Pyreneeën

Gepost op 31/01/2010 om 11:11 door Carl in de rubriek algemeen.

Wie straks zijn vakantie gaat opnemen in de Pyreneeën , en de richting Lourdes , en Pau gaat bezoeken, hebben we goed nieuws. Eveneens bijzondere wijnen te ontdekken in deze regio. De wijnen uit Jurançon.

Het was reeds in de ' Gallo Roman ' tijdperk en de 14 de eeuw , dat de glorie van de heuvels ter voorschijn kwamen. Koning Henri IV was dan ook fier , deze godendrank met zijn hofnarren bij de festiviteiten aan te bieden.

Nog steeds is een plaatselijke orde actief, om met grote eer , de wijnen te promoten .

Terecht, en deze wijnen ontdekken is toch eveneens finesse tussen de Gave de Pau en Oleron . 37000 hl voor hun zoete wijnen , A.O.C. , 9000 hl droge wijnen , en 8000 hl rood en rosé te ontdekken.

750 ha en verdeeld over 25 gemeentn gebruiken de 'Bearn ' aanwijzingen met 150 ha wijnstokken.

Le petit Manseng ( kleine bessen , dikke huid) , voor een zoete zorg , Gros Manseng , Courbu , Lauret en Cameret , Cabernet Franc , Cabernet Sauvignon, en Tannat blends zijn er terug te vinden.Klei, zandsteen en bijzonder kalk , kan je op de wijngaarden ontdekken , en het kasteel van Pau op de prachtige Pyreneen , is een bezoek waard.

Vreemd zal wel zijn , de beplantingen die soms als een amfitheater voorkomen. Door beken en oude gletsers zijn de steentjes rijk aan kalk, zodat de wijnen zéér mineraal voorkomen.
Veel prijzen halen te binnen op de Concours Agricole in Parijs , en deze aanduiding is toch voor ons , een geloofwaardige prijzenkast. Ook in de beroemde Guide Hachette, zijn er 'sterren' te ontdekken.

Een aanrader is de Cave de Gan Jurançon .

Ontdek hun bijzondere diepe kleuren, de exotische geuren, en wat een pracht van een honingwijnen.

Vlot overal te verkrijgen, en neem de proef op de som.
Succes gewenst !

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese