Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Primeur voor ons land : eerste Belgische wijncoöperatieve opent degustatieruimte

Gepost op 22/09/2015 om 19:10 door Carl in de rubriek algemeen.

Vinta Wines heeft in Hulshout een degustatieruimte annex winkel geopend. Vinta Wines is de eerste Belgische wijncoöperatieve en wil wijnliefhebbers rechtstreeks in contact brengen met kleine wijnboeren. 'Zo garanderen we dat de boer een eerlijke prijs krijgt voor zijn product en dat de wijndrinker een correcte prijs betaalt voor een kwaliteitsvolle wijn', zegt initiatiefnemer Chris Van de Vonder. 'Tussenhandelaars schakelen we uit.'

Geïnteresseerden kunnen aandelen kopen en krijgen daarmee niet alleen korting op de aankoop van wijnen maar kunnen ook mee het assortiment bepalen en de boekhouding inkijken. Vanaf 100 euro ben je aandeelhouder. Om het even wanneer kan iemand uitstappen en krijgt hij zijn aandeel terugbetaald aan nominale waarde. 'De bedoeling is om een echte community te creëren' , legt Van de Vonder uit.

Vinta Wines kiest voor een samenwerking met kleine wijnboeren. 'Die hebben het op dit moment heel moeilijk', aldus Chris Van de Vonder, die al twintig jaar actief is in de alcoholische drankenhandel. 'Ze worden doodgeknepen door de grootdistributie. Omdat ze te klein zijn, moeten ze hun druiven of wijn verkopen waarna die wordt gemengd met andere en zo gaat kwaliteit verloren.'

Vinta Wines koestert Europese ambities. 'We zijn nu twee maanden online bezig in België. Volgend jaar volgt Nederland en zo gaan we verder', vertelt Van de Vonder. Hoeveel aandeelhouders hij voor ogen heeft? 'Hoe meer, hoe beter. We staan voor zeer grote kosten: de website, internetmarketing, de stockaankoop enz.' Het bedrijf heeft zijn start niet gemist. Tijdens het openingsweekend van de winkel kwamen zo'n 600 geïnteresseerden opdagen.


Deca Sept 2015

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese