Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

De beste Millésiemes uit Champagne (2) STER **

Gepost op 17/09/2009 om 16:36 door Carl in de rubriek algemeen.

Een goede fles, een goede millésieme jaar, het kan goed overkomen in geuren , kleuren , en volle manden fruitigheid in de mond. Om van het nagenieten , niet te spreken.

De regio Champagne slagen erin, om inderdaad dit te bewijzen. Het blijft steeds eieren dragen , naar de 'Arme Klaren', om een goed weerbericht, te verwachten, zowel winter of zomer.

Laten we , dit eens nader bekijken, voor wie echt van een goede milésieme jaar wil genieten. Plop....sssssttt, de witte mousse komt al bovenaan piepen , van onze fles, het parelen is begonnen....

REGIO CHAMPAGNE


2007 :gemiddeld en groot , een grote Chardonnay ontwikkeling met frisheid (frâicheur) en een prachtige geurontwikkeling, levendigheid, de pinot's Meunier en Noir hebben bij de eerste stille wijnen een afwachting , laat ons een juiste waardemeter 15/20 geven.

2006 :Een gemiddelde en grote ingesteldheid, deze keer hebben de Pinot Noir mooie cuvées , beter dan de Chardonnay, in Ay, Versy,Avise, en Oger zijn ze bijzonder geslaagd. Laat dit een prima gegeven zijn. De Pinot Meunier is broos, de witte wijnen in afwachting voor veroudering. Laat ons de juiste minpunten in 14/20 vertalen

2005 : Ola, dit zullen jullie groot ervaren hebben, in gans Europa, de Chardonnay's zijn er groot uitgekomen , de Pinot Meunier echter niet . We besluiten een groot jaar. Waarde van dit alles 16/20

2004: We mogen ook al van een zéér goed jaar spreken , de wijnen zijn echt mooi in schitteringen en kleuren, de kwaliteit van Chardonnay en Pinot Meunier 'superbe' , hoor ik al een wijnboer uitspreken . Helaas sommige cuvées in samenstellingen geven groene tinten in het glas, laat dit een minpunt worden. Een gelijkaardige 2005 , we rekenen 16/20.

2003: Een hoge alcohol ingesteldheid en concentratie , het opsnoepen , een snelle verbruik , de Chardonnay is dit keer niet in feest betrokken. We zijn kieskeurig voor een 15/20

2002: Een echte onmiddelijke opsnoeper , zéér groot , de beste resultaten voor Chardonnay, dewelke grandiose aroma's afgeven. De Pinots is genereus mooi. We zijn streng , en gul , voor een 18/20 , terecht , met een minpunt van de molligheid in verschillende cuvées.

2001: de kater van de nieuwe eeuw, een vreemde millésieme , snoep hem maar onmiddelijk op, er is géén voorruitzicht, de acides of zuurheid blijven zich ontwikkelen , in stabiliteit . We zijn oprecht , met de pruilmondjes, een 11/20 . In 18 jaar niet meegemaakt.

2000 : Er was feest, er terecht , GROOT , en dit met de Pinot's op kop , de acides of zuurheid moeten we in de gaten houden of moesten we in de gaten houden, beter gezegd. Hebben jullie nog bijgehouden op 31 december 1999 jullie surfers, de geneugden van het leven, te hebben opgesnoepd ? Je bent er eveneens bij : de Belgen de grootste Champagne degustateurs. Een 16/20 is een perfekte weergave. Ervaren van juistheid ? Laat het ons weten !

1999 : Een gemiddeld wijnbouw jaar , de beste zijn uitverkocht, de fruitoogst was groot , de stille wijnen soms moeilijk, een top cuvée maken , was niet ter orde. Een 15/20 noteren we.

1998 : Menslief , de Chardonnay was met de beste fraîcheur of frisheid gaan lopen. De pinot noir en zijn grilligheid in afwachting. 16/20

1997 : Laat ons echt , de waarde opsnoepen meegeven, soepel en moeilijk jaar geweest, dikwijls twijfelachtige cuvées . 15/20

1996 : Buitengewoon en de beste millésieme van de eeuw , de evenwichtigheid van de acides, de fruitigheid, en welke nadronk, of afdronk. Met mijn rode balpen 19/20 .

1995 : Gemiddeld en groot , en we vertalen dit : zéér mooie Chardonnay's en zekerlijk aan de Côte-de-Blancs. De afwachting was wel voor de Pinot Meunier en de Pinot Noir. We zijn het eens geraakt 18/20.

1994: Een opsnoep Champagne : de beste prijzen gingen dit keer naar Pinot Meunier. Helaas de Champagnes missen fruitigheid, er goed voor betaald , een kleine 13/20 , de spons erover.

1993 : Een snel opsnoeper geweest, of mogelijks nog te vinden , de beste prijzen gingen naar de Pinot Meunier en een goede Chardonnay, de Pinot Noir was wel de wijnvatduivel . Een 13/20 .

1992 : Opsnoepen , prachtige blanc de blancs millésiemes. (Uitsluitend Chardonnay) . De Champagnes algemeen misten materie. 13/20

1991 : Groot . De beste Chardonnay's voor de particulieren aan de Côte-de-Blancs . De andere misten echt materie , en mag beschouwd worden , als een vreemde millésieme , een halfweg punten score is de beste beslissing 15/20

1990 : Zéér groot zoals 1996 , zekerlijk voor de Pinot Noir , indien je er nog één te pakken kunt krijgen , is deze nog niet in verval en in goede zorg, een dikke 19/20 . Good Luck

1989 : te snoepen , en met grootheid , de 3 cépages of druivenstokkenwijnen waren het allerbest, in gelijkheid . Een levendigheid van de cuvées waren soms niet aan orde . Een 17/20 .

DE ALLERBESTE CHAMPAGNE JAREN 1979 EN 1975 .

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese