Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Proef Belgisch mede : Acolon

Gepost op 11/06/2011 om 15:13 door Carl in de rubriek algemeen.

Zoeken, ontdekken, proeven, waar ook - en je zal vinden. Jeannette, Piotr, Kasper en Emiel hebben een prachte wijngoed , kelder en wijngaard in Lustin (België) . Hun wijngoed : Chateau Bon Baron bezit vooral veel witte wijnen : Muller -Thurgau de kroonprins wingerd met de muskaattoon, fris elegant een aperitief om te starten.

Pinot Gris , eveneens een aperitief , ideaal voor vis-en schaaldieren, daarnaast eveneens Auxerrois , een witte cépage uit Frankrijk , en een cuvée Chardonnay sur lie , mag niet ontbreken.

Rode wijnen

Pinot noir , Cabernet Jura en Acolon. Voor deze laatste zijn we wel benieuwd, en we proefden ! Potverdikke de vlezige mondige fruitbom mag er zijn. Deze wijnstok is zeer zeldzaam, maar in het oog te houden voor zijn prachtige vlezige wijnen.

Rijpte in de kelders van Château Bon Baron met een 1 soms 2 jaar rijping op Franse eik. Acolon is gekend als een cépage met zwarte druiven. Dit zal je ook in het glas terug vinden : donkerrood met zwarte reflexen, of beter gezegd dieprode kleur, met zwarte tinten. Kruidig is hij alvast , enigzins tanieuze wijn die ze op hun folder weergeven! Juist !


Proeven gaat in de richting , van rijpe frambozen, bosbessen , pruimen, houterig , peper , paprika , en boshout. Deze edele voordelen bieden een kans voor wildgerechten, kazen, kaasfondue, gerookt en gepekeld vlees.


Succes wijnbouwers uit Wallonië, met de cuvée Acolon !

Deca Februari 2011

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese