Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Oenotoerisme in Frankrijk blijft maar stijgen : de Franse schatkist vaart er wel mede.

Gepost op 28/10/2015 om 20:10 door Carl in de rubriek algemeen.

Dat Franse burgers graag met grote cijfers afkomen, maar ook in hun gesprekken is normaal. Ze zijn kampioen van het chauvinisme. Bon, we ontdekten terug grote cijfers die ze dit keer willen staven. De Champagne gegevens die vrijgegeven worden, zijn deze van twee jaar terug, en altijd positief, wel vreemd. We kunnen wel inkomen dat dit een tijd vraagt. Maar deze volgende cijfers zijn wel na contrôle van ons aanneembaar.Digitale oenotoerismeDit is wel nieuw ! De Franse Staat, heeft het toegelaten om coockies op de software van websites, blogbladzijden, sociale media berichten te plaatsen. Dit niet verplichtend te aanvaarden, maar je kan er bijna niet onderuit 'Qui' aan te kruisen. Softwarebureaus houden alle parameters goed in de gaten, zodat uiteindelijk een economisch onderzoek gerechtvaardigd is. Big Brother, maar de doelstelling is wel dat ieder bedrijf digitaal gaat. Jobs, jobs, jobs voor nieuwe bedrijven. Ten andere, ook de 'spaceruimte' is het goedkoopst - dat heeft onze technische productie Wijnton.be ook uitgemaakt. Reeds 2 jaar draaien we, veilig en zeer goed op een provider in één van de grootste knooppunten in de wereld : Bordeaux. Jawel ! En de tienduizenden kilobytes die onze blog rijk is, komt in snelheid bij u binnen die zelfs geen redactie van kranten bezit. Goed we waren afgedwaald ......

10 milions oenotoeristes van wijnbedrijven, kelders . Dit is nu uitgemaakt, waarvan de Franse Staat ook positief staat voor aankoop, verkoop online of ter plaatse. Dit is maar een peulschil, want sommige boeren hebben nog nooit een klavier aangeraakt. Maar de opvolging van hun kinderen, doen dit wel.

Andere cijfers

De Franse viti-vinicole met meer dan 10.000 kelders, doe het ook goed. Dat weten de wijnboeren ook, met 83,7 milioen bezoekers van gans de wereld, is er duidelijk econonmie. Cijfers die ze evenneens verzamelden in 2014. Wijnboeren doen er graag aan mee, want hun aftrek voor 'gratis' degustatie, te bezorgen kan de boekhouding wel gebruiken.


Une meilleure promotion de l'Etat

Oenotoerisme brengt niet alleen 40 % vreemde toeriesten mede, ook hôtels en slaapgelegenheden, restaurants brengen geld in het laadje. Dat wijnboeren die het iets moeilijk hebben, ook deze mogelijkheden voorzien, is een pluspunt voor hen.

Le Ministre des Affaires Etrangères, Laurent Fabius, appuie les initiatives dans ce domaine : « il faut mettre en place des offres touristiques qui montrent que le vin, ce n'est pas simplement un produit à consommer, mais qu'il recèle une histoire, une culture, des traditions, une passion: les touristes apprécient ce type d'offre . Kort samengevat, het ligt goed bij de Franse Staat, om iets aan te bieden van voedsel, kultuur, traditie .....Adders in het gras zijn natuurlijk, dat de b.t.w. aangiften van eigenaars die dit aanbieden, ook de Franse schatkist nog beter te spijzen. Restauratie mag dan wel vrijwel goedkoop zijn in Frankrijk, dranken worden wel goed aangerekend. Maar in een kelder, zal dit wel met eerbied voor de client zijn.

Geen concurentie van restaurants buiten de wijnregio's

Mars 2015, il a ainsi lancé avec Alain Ducasse l'opération ' Goût de France – Good France '. Une opération qui met à l'honneur, sur les 5 continents, le repas gastronomique à la française, dont le vin fait pleinement partie. Et d'ici 2020,il a fixé comme objectif 100 millions de touristes étrangers par an en France.

Vrij vertaald : Alain Ducasse, van de Franse Gouvernement, met het plan van oenotoerisme ziet een operatie : goed onthaald met de toeristen, meer dan 100 miljoen meer toeristen in 2020. Lekker Frankrijk - Goed Frankrijk. En Frankrijk blijft op nummer 1 van de wereld. Nu heden staat ze, met nog een laatste stip. Spanje en Italie, doen het bijna beter. In 5 regio's zijn nu testen.


Bordeaux zal in 2016, nog beter ontvangen.

La Cite de Bordeaux, brengt de meeste toeristen naar Frankrijk. La porte vers le vignoble Bordelais brengt niet alleen nieuwe privé investeringen aan de oude wijnkastelen, zo rekent de belangrijkste bank 63 miljoen €. Om deze investeringen goed te kunnen overleven, is dus het plan om restauratie aan te bieden, een goed idee.

La Cité des vins de Bourgogne à Beaune, zal voor 2017, een hulp krijgen voor 15 miljoen €, dit voor eveneens herstellingswerken en lage procenten voor terugbetaling van leningen. Ook Dijon zal dit voor 2016 mogen genieten voor 55 miljoen €. Dit in smenwerking van cofinancement Région, Département et Communauté d'agglomération. Ook wie positief een dossier bezit, geniet hiervan.

- Dat eveneens ' les Coteaux, maisons et caves de Champagne ' op de top van hun tenen staan, is normaal. Net zoals : les Climats (regio's) du vignoble de Bourgogne . Zij zijn onlangs uitgeroepen op de lijst van : patrimoine mondial de l'Unesco par le Comité du patrimoine mondial, réuni depuis le 28 juin pour sa 39e session.

Maar ook kommer en kwel

Geen wetten of ook zijn er verliezers. Dit allemaal voor de wet : oenotourisme de la France. De kleine eigenaars (propriétés vinicoles), tegenover grote caves, châteaux, domaines. Maar ook hier heeft de Franse Staat een antwoord. Ze krijgen de toelating, om ook fiets-arrangementen, museum presentatie van hun wijnen, een dorps vinotheek of een zaal te bouwen met artiesten en plaatselijke wijnfeesten. Daar kan ook een ontwerp worden ingediend, mits ook sportieve mogelijkheden voor de plaatselijke bevolking. Daar is reeds de vrede gaan liggen in Saône-et-Loire. Evennens worden de wetten rond rivieren, stromen versoepelt. Als het maar de toeristen, plaatselijke bevolking goed doet. Strijdbijlen zijn weggeborgen. En als men de kleine lettertjes leest, waar ook een vergoeding kan verkregen worden is voor : aanmaken QR Code, berichten op Smartphones en géolocalisation. (plaatsbeschrijving). Een laatste maatregel is of zijn de plaatselijke toerisme-burelen, die weeral verplichtend de plaatselijke wijnboeren moeten vermelden. Ook verkoop. Maar het is allemaal papierwerk, goedkeuringen,en wanneer komt het op de rekening ?
Positief allemaal dat wel ! Boost voor winkels voor computers en de rest ..... slimme Fransen !


Okt 2015 DECA ©

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese