Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Zuid - West-Vlaanderen krijgt nogmaals een nieuwe wijngaard in WERVIK .

Gepost op 08/05/2017 om 19:51 door Carl in de rubriek algemeen.

Het is ook ernstig te nemen bij de familie Talpe uit Wervik, beroepsmatig grote bloemisten te zijn, nu worden ze ook wijnboer. De aanplanting is volop bezig met eerste 11.000 wijnstokken. Het domein komt op het terrein Ravenstein op de zuidflank van de Amerikaberg. De zonnige kant met heuvelrug en goede afwatering van leemgrond is uiterst geschikt voor wijnbouw. De jonge familie ziet het groot om hun ganse gamma aan te bieden binnen een 4 tal jaren. Vooral mousserende wijnen, witte, rode wijnen en ook rosé willen ze de bezoekers aanbieden. Toerisme en hun bloemistenzaak willen ze graag in de kijker zetten. Wij proberen zo snel mogelij contact te nemen welke rassen ze zullen aanplanten.
West-Vlaanderen zet terug in de run de grootste wijnbouw regio te bezitten, naast Heuvelland - voor het ogenblik heeft Limburg de grootste wijnregio. Prettige noot alle Provincies in ons land bezitten nu wijngaardn.

DECA Mei '17

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese