Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

VINO Magazine : wijnkeuring van onze Belgische wijnen dit jaar - mooie scores!

Gepost op 30/08/2016 om 19:28 door Carl in de rubriek algemeen.

Wijnkeuring Lage landen: mooie score voor de Belgen
De Wijnkeuring kende dit jaar een record aantal inschrijvingen (188) met daarbij 32 inzendingen (17% - dat kan nog veel beter) Belgische inzendingen. 76 wijnen sleepten een medaille in de wacht.

Ons land & Nederland

Opvallend was dat er slechts één gouden medaille werd uitgereikt en dat was voor het Belgische Wijnkasteel Genoels-Elderen dat het edelmetaal kreeg voor zijn Zilveren Parel Brut. In totaal gingen de Belgen met 13 medailles naar huis en dat is pal in het gemiddelde: 17% van de medaille-oogst. Het Domaine Chant d’Eole uit Henegouwen kreeg zilver voor zijn Brut Blanc de Blancs, Château Bon Baron kreeg zilver voor zijn Pinot Noir Trésor 2013 en Genoels-Elderen kreeg ook zilver Zwarte Parel Mousserend wit. Verder was er brons weggelegd voor Domaine des Marnières uit Luik, Wijndomein Kitsberg uit Limburg, Domein Crutzberg uit Sint-Truiden, Wijndomein Zilver Cruys uit West-Vlaanderen en voor het hoger genoemde Bon Baron en Genoels-Elderen. In Nederland kwamen de meeste winnende inzendingen uit Gelderland en Limburg. (dr)


Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese