Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Wijngoed ' Zilveren Cruys ' ( W.VL. Vlaanderen Belgie )

Gepost op 18/02/2012 om 14:53 door Carl in de rubriek algemeen.

Op de meest noordelijke breedtegraad van Europa ( 50 ° 55 ' 07) vinden we op het grondgebied 'STEENSTRAETE' ((Boezinge-Ieper) wijnbouwer en wijngaarden van Filip Decroix. Een echte uitdaging naar de toekomst - met een vrij jonge aanplanting van 2,1 ha - meer dan 10.000 wijnstokken. In samenwerking met het ' Institut viticole Luxembourgois ' zijn de gepaste wingerds gekozen voor optimale levenskansen : Bachus, Siegerrebe , Pinot Gris , Chardonnay , Pinot Noir, Regent ( Bachus is een hybride van Müller Thurgau en Sylvaner) .


Nog meer wijngaarden in Heuvelland en Ieper

Voor het ogenblik zijn de grootste wijngaarden te vinden van ons land in Heuvelland ( wijngoed Monteberg, Baneberg, Vidaigne, Entre-deux-Monts , enz..) De nieuwe wijngaard Zilveren Cruys ligt er enkele kilometers ervan - 2008 zal een magisch start jaar worden in de geschiedenis , om dit wijngoed op te volgen - handgeplukte oogsten te zien binnenhalen.Niet alleen het klimaat , druivenstokken, zijn belangrijk , eveneens het terroir met lichte zandleem gedraineert door de Ieperlee beek met een uitvloeing naar het kanaal Ieper-Ijzer - Noordzee zullen de stokken hun overlevingskansen vinden. Tussen de wijngaarden kan u ook een lange waterpartij vinden , die loopt in een bocht over bij de buurman , een restant van de voormalige rivier Ieperlee in de middeleeuwen gegraven. De wijngaard geniet van eerste minuut zonlicht tot zonsondergang.

Een gelukkige wijnbouwer


De zware investeringen vragen een grote toekomst wanneer we vaststellen de eerste flessen Chardonnay 2010 - met een jonge wijnspiegel - droge klein wit fruit druivensap te zien krijgen en proeven - een ander fles met 'Bachus-Siegerrebe' die al zijn karakter gaat tonen : fruitigheid met zachte nadronk. Prettig eveneens te ontdekken , dat kleine 37,5 cl kleine flesjes in wijnmanden zullen belanden. NOTEER met stip , de eerste mousserende schuimer vanaf 2013. Mogelijks kan je ook lid worden van de vriendenkring van het Zilveren cruys voor de jaarlijkse ' VENDAGES' of fruitplukking.De wijnbouwer en zijn familie verwacht jullie met een bezoek en degustatie (Zaterdag 9-12 uur) of op afspraak. Succes Filip , in naam van de ganse WIJNTON.BE familie.


Snelnieuws 31 januari 2012 :
Filip laat ons weten, dat zijn eik gelagerde Chardonnay 'SUPER ' is - zelfs buiten verwachting - de flessen gaan op botteling in de maand Februari 2012. Het zal voor de rappe zijn !


Filip Decroix
Diksmuidseweg 530
8904 Boezinge
Tel 051/546702

www.zilvercruys.be info@zilvercruys.be


DECA copyricht Aug 2011

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese