Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Tussen twee rivieren

Gepost op 15/12/2012 om 23:13 door Carl in de rubriek algemeen.

Wanneer we spreken over de Garonne en Dordogne, zitten we in Bordeaux. De wijngaarden in en rond deze rivieren doorkruisen de glooiende heuvels met de wingerds van Entre-deux-Mers. Wie kent deze wijnen niet ? Populair zijn deze droge A.O.C. wijnen , voor een flinke mosselpot.

Rode wijnen en roséwijnen vinden ook hun plaats op tafels en degusteerders. Vergeet natuurlijk niet , dat ook likeurwitte wijnen droog of zoet , ook in deze regio een belangrijkheid genieten.

Sauvignon is in zijn jeugd een citrus, aromatische , tot zelfs exotische wijn , meestal in zijn assemblages. Sémillion en Muscadelle hebben nog een bloemiger voorkomen, in smaken duidelijk perzik en een uiterst lekkere aperitief .
De witte wijnen zijn uitstekende visbegeleiders , van kleine hapjes tot schelp en vaste vis. Een goede saus is dan bijna noodzakelijk met een scheutje van de fles.

Wie het echt zou vergeten : een dampende mosselpot met groenten en ...Entre-deux-Mers ( op het laatst toe te voegen) ! Smakelijk


Maart 2012 copyricht Wijnton.be

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese