Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

kleine prijzen, goede wijnen ?

Gepost op 26/01/2011 om 15:12 door Carl in de rubriek algemeen.

Het is voor Auteur Frank Van der Auwera, een waarheid als een koe, nu al 23 jaar dat wijnen onder de 10 euro , verschikkelijk lekker kunnen zijn, via zijn jaarlijkse Wijnkoopgids. Ook bij handelaars kan je kelderrestjes vinden, of kleine prijzen voor lekkere wijntjes. Supermarkten doen het eveneens, en we wilden wel eens weten, of het werkelijk zo is. Niet alleen de folders hebben de beste woorden, het proeven is toch het bijzonderste.

Supermarkten


Het moet natuurlijk, een gans verhaal zijn, van opvolging van de wijnen, waar ook ter wereld, daarna de bestelling plaatsen- met tienduizenden flessen, bij de cooperatieven. Het is bijna duidelijk waar ze de mostaard gaan halen. Een goed deal, een goed wijntje, onkosten en winsten inbegrepen, en je kan bvb een fles Castillo de Daroca 2009 Garnacha-Syrah D.O Calatayud Spanje vinden voor 3 euro 89 ! We spreken hier van de Colruyt , wijnbegeerte en traditie in wijn sinds 1937.Castillo de Daroca 2009 Garnacha-Syrah is een stoere wijn, van hellende wijngaarden nabij de stad Zaragossa (Aragon). Zowel in de geuren bij de stilstaande fase of mobiele fase is hij rokerig , donker fruit, met kruidigheden. Bij het proeven gaan we terug het boeket van fruit waarnemen,
de volle mond fruit, en de goede lange afdronk. Wonderbaar voor deze kleine prijs, (3,89 € en hoogwaardig bij stoofschotels, vleesgerechten.

Het besluit is zekerlijk : 10 / 10

Duas Uvas Vinho Regional Estramadura 2008

Deze portugees wilden we , eveneens testen , een kleine prijs voor 3,45 euro.

Hoogwaardige porttoetsen in de neus, en een complexe fruitig boeket, houterig is hij zekerlijk. Bij het proeven gaat inderdaad het rijp fruit aanvoelen, een hap fruit, tannines, en houterig terug. Een lange afdronk om waw van te spreken.
Prijs kwaliteit !

Besluit : hoogwaardig 10/10

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese