Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Beste Belgische wijnen zijn terug gekend !

Gepost op 22/09/2011 om 18:57 door Carl in de rubriek algemeen.

Woensdag 21 sept 2011 - In het Brugse Hotelschool ' Ter Groenen Poorte ' werden terug de beste Belgische wijnen verkozen, een organisatie van de Vereniging Vlaamse Sommeliers, dit voor de zevende maal. We moeten deze organisatie feliciteren, eveneens de vele wijnbouwers, de proevers , en de bekroonden. Deze organisatie geniet reeds van een grote belangstelling, België maakt reeds prachtige wijnen.


Nog geen Export

*De belangstelling voor de beste mousserende wijnen was de overwinning voor Schorpion uit Vliermaal , met cuvée Fibonacci . Reeds drie jaar haalde hij , de beste parelende moussewijn.
Brons ging naar Entre-deux-Monts uit Heuvelland (W.Vl). Martin Backaerd, ging ook al reeds vroeger met een prijzenmand lopen , met een formidabele witte wijn.


In de categorie van de rode wijnen , was de overwinning voor Château Bon Baron uit het Waalse Lustin bij Dinant. Zijn keuze van druivenstok was de Cabernet Dorsa. Jeannete Van der Steen gefeliciteerd !

Witte wijnen : De eerste prijs ging naar 'Het Pietershof ' uit Teuven in de Voerstreek. De assemblage was een mengeling met Pinot Blanc en Auxerrois.


Verder zijn er nog prijzen toegekend aan Monteberg (Heuvelland) , en eveneens Vidaigne van dokter Schotte met als druivenstok ' Regent.


Een fiere voorzitter Gido Van Imschoot, kan dit succes maar afsluiten, met een grote kwaliteit die reeds aanwezig is, nog niet voldoende gekend, te klein in productie om internationaal naam te maken. Succes bij het verkoop !


Wie de uitslag van verleden jaar miste, kunnen we dit terug eens vermelden :*Bij de mousserende wijnen kwam ' Schorpion' Brut van het Domein Schorpion in Vliermaal als winnaar uit de proeverij

*Beste witte wijn was de cuvée 2003 van 'De Kluizen' uit Affligem

* De winnende rode wijn kwam uit Hageland , namelijk de Cuvée Jul van Den Houwaart.


DECA Sept 2011

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese