Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Champagne H. Blin : in het hart van het wijndorp Vincelles . ***** Exclusief Wijnton.be

Gepost op 07/02/2015 om 20:05 door Carl in de rubriek algemeen.

Het zal weer lekker genieten worden, met een voorstelling van het champagnehuis H. Blin. Hiervoor moeten we ons begeven naar de richting Vincelles.(FR)

Kort na de oorlog in het jaar 1947, begon Henri Blin met een kleine oppervlakte wijnen te verbouwen in de vallée de la Marne. Heden vinden we de kleinzoon Simon Blin, als de 8ste generatie familie wijnbouwers aan het hoofd van deze cooperatie wijnbouwers. 28 wijnbouwers verbouwen op 110 ha voor deze reputatie Champagne H. BLIN.


Vincelles is een klein dorpje aan de Champagne toeristische route in de Marne-vallei in de buurt van Dormans, in het hart van een driehoek Reims / Epernay / Château-Thierry. Zijn naam Vincelles, is afkomstig van het Latijnse woord "cella vini" . Dit betekent 'wijnkelder'.

Vincelles (Marne), behoort tot het departement Marne en het arrondisement Epernay van het kanton Dormans. Het ontstaan van het dorp zou volgens onze champagneboer terug te vinden zijn in de 9 de eeuw. Op een oppervlakte van 3,6 km2 en een hoogte van 62 tot 231 meter wonen een 500 personen. Veel inwoners verdienen hun boterham met de plaatselijke cooperatie van het Champagnehuis. Een echte familiaal huis, benadrukte de eigenaar.

Het Champagnehuis H.BLIN, is een erfgenaam een lange traditie van wijnmakers sinds de zeventiende eeuw, die champagnes ontwikkelen die typisch : fris en fruitigheid combineren. Wij kunnen dan ook concurentieel werken met een prijsklasse kwaliteit.

De bodem, gelegen in Vincelles in de Marne-vallei - in het hart van de champagne regio bezit "koning" druif, pinot meunier, de bovenhand. Dit door haar zuid/ zuidoost ligging. Enkele aders kalk/krijt en diverse zandkorrels bevinden zich in de ondergrond.

Champagne H.BLIN wordt erkend in Frankrijk en export in meer dan 30 landen voor zijn "prijs/kwaliteit verhouding."


Cuvée(s)

Vooral hun 'Brut' versie (minst suiker) ligt zeer goed in de markt, die waardig de naam : fresh & fruity mag ontvangen.

Een assenblage van 80% Meunier en 20% Chardonnay bereiken ze een gouden fonkeling en fijne pareling, vooraf een lange witte romige moussevorming en een langdurig showspel van bubbels.

De neus brengt deze champagne een parfum van geel fruit, rood/groene perziksappen, en een rijpe abrikoos. Dit krijgen we terug in de mond. Fijne finesse, zacht, fruitig, feestelijk ! Duidelijk een 'gourmande' champagne.

-Voor de grote liefhebbers, brengen ze een 100 % pinot meunier 'extra brut' vintage op de markt. Speciaal en zeer lekker indien je de druif goed kent.
Persoonlijk een hartendief. Maar dat moet je echt een grote aciditeit (zuren) liefhebber voor zijn. Fruit- zuren, een hemels gevoel. Zuiver van natuur. Onze rating gaat naar 18 + /20.

-Eveneens een rosé is voorhanden.
Voor de samenstelling kiezen ze voor de 3 druivenrassen.


PRIJZENKAST


In Frankrijk : Gilbert & Gaillard 2014 : Nota's + 90 / 100 voor de blanc-de-blancs , Rosé, 83/100 voor de brut versie .

-Bettane & Desseauve 2014 : Nota's van 14/20 voor cuvée 'BLANC DE BLANCS'.

- Guide Hachette 2014 : Blin's Blanc de Blancs.

-Concours Général Agricole 2014 : Médaille d'argent pour le Millésime 2006.


Engeland :

- Médaille d'Argent DECANTER WORLD WINE AWARDS pour le BLIN'S Edition Limitée EXTRA BRUT 2002 et Médaille de Bronze pour le MILLESIME 2005, le ROSE et le BRUT.

-Internationnal Wine Challenge : MEDAILLE D'OR pour le ROSE, et le Réserve et Argent pour le BLIN'S Edition Limitée

Met dank aan dit Champagnehuis. Afspraak terug in Mei 2015.

Deca copyright eigendom Feb. 2015Champagne H. BLIN
Rue de Verdun
51700 Vincelles (Fr)


Februari 2015 © ALL RIGHT RESERVED WIJNTON.BE Productions


Alle rechten voorbehouden. Behoudens de uitdrukkelijk bij wet bepaalde uitzonderingen mag niets uit deze uitgave worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, op welke wijze ook, zonder de uitdrukkelijke, voorafgaande en schriftelijke toestemming van de auteur en van de uitgever.
Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese