Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Vinesse Monteberg een delicatesse degustief (digestief)

Gepost op 28/05/2010 om 11:12 door Carl in de rubriek algemeen.

We konden terug , de heerlijkheid van landschappen en geuren ontdekken, bij ons laatste bezoek aan de West-Vlaamse wijngronden op Heuvelland.

Het domein MONTEBERG , in de Smuiterstraat 4 a te Dranouter , is al een bekendheid , neem er nog de wijnbouwers erbij , Jean-Pierre en Ward , hun bedrijvigheden blijven maar populair , de dagelijkse bussen, bezoekers rond te leiden , in hun wijngaarden en vinificatieruimte. Een bezoek aan hun vinitaria is dan ook aangeraden, daar is het te doen, een proever, van hun wijnen, een voorstelling met een film.

De jongste telg is hun slanke digestieffles, (dewelke ze zelf degustief noemen) met een prachtig afgewerkte etiketfles, een 50 cl inhoud en een gevinifeerde 'Müller-Thurgau' digestief van 18 graden. We polsten naar de geheimen, waar de goedhartelijke wijnbouwers steeds glimlachend meedelen : een geheim is maar lekker, als men proeft, en ontdekt.


Müller-Thurgau

Zowel in ons land , als Duitsland, is de druivenstok , geen veel eiser, maar wel een grote opbrengstdrager. Typerend zijn bloemigheid , in eenvoudige grootheid. Het was een Zwitser Müller , die de kruising realiseerde met Riesling en Sylvaner.

Degustief ( digustief) en aperitief

Een zware maag, na een Bourgondische smulpartij, een toetje als géén ander . Een blok ijs, een goede scheut , en ontdek ....
Nog een vanille-pudding , een ijsbol , giet met volle lading over het geheel, een muntblad uit de tuin, of een eetbare violetbloempje , aarbeien, vers fruit, schattig zal zijn, het druifje te herkennen in de 18 ° Alcoholfles.

Gefeliciteerd voor dit nieuw streekproduct .Succes , en laat uw meningen horen ...


W I J N F E E S T E NWIJNFEESTEN

ZONDAG 15 AUGUSTUS 2010

VAN 13.30 TOT 18.00 uur

WARANDE PARK KEMMEL

Koop een wijnfeestglas en proef hiermee alle Heuvellandse wijnen.

Streekproducten, voor de kids een springkasteel, de oergezelligheid van het tasten in een prachtig park !DOMEIN MONTEBERG
Smijterstraat 4 a
8950 Dranouter


www.monteberg.be

Zien we elkaar terug ?
DECA Mei 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese