Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Feestvierende school 'Ter Groene Poorte' samenstelden hun cuvée voor hun eigen fles !

Gepost op 13/12/2013 om 17:14 door Carl in de rubriek algemeen.

Van onze eindredacteur/topmaster Wijnton.be: Grootkeuken-, bakkerij-, hotel-, voedingstechnieken-, slagerij-, hotel-, wijn- en drankenkennisschool 'Ter Groene Poorte' uit Brugge vierde onlangs zijn 50 ste verjaarlijk. De school is momenteel in volle bloei en toekomstgevend met 1300 leerlingen in verschillende richtingen.

Opgericht in 1963 en bezit een internationale faam van afgestudeerden. Niet alleen beroemde sterrenkoks en restaurateurs o.a Wout Bru, Sergio Herman , Gert de Mengeleer en Sofie Dumon zaten op de schoolbanken - ook bijna alle TV-koks kregen hun opleiding . Voor de toekomst ambieert 'Ter Groene Poorte' een gastronomisch kenniscentrum , met een masterclasses opleiding.

Een feestvierende school met een eigen wijnfles


Om dit mogelijk te maken heeft men een wijngaard en druiven nodig - maar de hulp van een gebevetteerde wijnbouwer is een ander mogelijkheid. De leerlingen zelf van het specialisatiejaar wijn-en drankenkennis oogsten zelf hun druiven op het wijndomein op 17 en 18 oktober l.l te Westouter. Het was dan ook Martin Bacquaert van het wijndomein Entre-deux-Monts die deze samenwerking mogelijk maakte. Op maandag 9 december resulteerde dit na een pers- en gistingsmethode die al eerder gebeurde met een samenkomst voor de jonge sommeliers : het maken van een assemblage en nog een rusttijd in acht te nemen tot de definitieve botteling. De definitieve verkoop zal vermoedelijk eind April 2014 beginnen, met een vastgestelde prijsvork van een 9,90 euro per fles. Het etiket is nog in beraad en het zal een item worden. Een speciale souvenier voor de directie, leerlingen en de feestvierende school. Dat er grote verwachtingen zijn , is dubbel : 2013 was een nooit geziene zomer in de eeuw met 3 volle maanden zon. April was dan wel een regenperiode, alle verwachtingen temin is er een grote belangstelling.De eerste geheimen van de samenstelling
Een speciale cuvée of de witte fles afkomstig van het wijndomein Entre-deux-monts zal genaamd worden : cuvée Ter Groene poorte 2013. De keuze viel op diverse druivensoorten zoals Pinot Gris, Siegerebe, Kenner, Chardonnay, die al hun jeudigheid hebben doorstaan. Duitse rassen die al goede resultaten op het domein bezorgden en met een goed oogstjaar zal het prijs worden. Er is nog een afwachting die wij met grote eer zullen aankondigen , indien de eerste proeverij zal doorgaan. Succes aan iedereen !

Deca eigendomsrechten Dec . 2013 ©

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese