Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Spaanse wijnregio 'Ribera del Duero' heeft een uitzonderlijke oogst binnen - 133 miljoen kg.

Gepost op 29/11/2016 om 22:15 door Carl in de rubriek algemeen.

Spanje doet het zeer goed op de wereldmarkt en prijkt voor 2016 op de 3 de plaats. De juiste cijfers blijken zelfs 37,8 miljoen hectoliter. Voor de regio Ribera del Duoro die in 2012 als beste winregio van Spanje is uitgeroepen , is 2016 uniek - zal slechts in 2017 kunnen gedegusteerd worden . Het Consejo Regulador de la Denominación de Origen Ribera del Duero heeft op vrijdag 18 november in Roa de oogst van 2016 als zijnde compleet verklaard. Van 22 september t/m 7 november hebben 8.258 wijnmakers en 308 wijnhuizen in de Denominación de Origen geholpen bij de oogst van 22.319 hectare grond. Dit leverde maar liefst 133 miljoen kilo druiven op, waarvan 96% de Tempranillo druif (ook wel Tinto fino of Tinta del país genoemd) omvat. De druiven van de oogst hebben een perfecte conditie en garanderen daarmee de beste kwaliteit Ribera del Duero wijnen.

Agustín Alonso, Technische Manager van de Ribera del Duero regio: 'Over het algemeen zullen de Ribera del Duero wijnen die vanaf 2017 gedronken worden, frisser en meer Atlantisch zijn. Deze oogst doet ons denken aan de Ribera del Duero oogst eind jaren '80, begin jaren '90; toen hadden we ook wijnen met hoge kleuring en blauwe tonen, waarbij de aroma’s zwart fruit en mineralen met bloemige tonen omvatten. De wijnen zijn mooi in balans met voldoende tannines en een mooie lange afdronk.'

Goede voorbereiding en de juiste instandhouding van de wijngaarden door de Ribera wijnmakers, was het fundament om eventuele ziektes te voorkomen en dus dit mooie resultaat te boeken.

Het binnenhalen van de druiven is een geheel gemotoriseerd proces geweest. Om deze oogst succesvol uit te voeren heeft het Consejo Regulador de la Denominación de Origen Ribera del Duero 211 toezichthouders en zestien ingenieurs ingeschakeld. Zij hebben de kwaliteitscontrole van de druiven uitgevoerd bij binnenkomst in het wijnhuis en kwalificeerden de hoeveelheid druiven per hectare om toegestane limieten te verzekeren. Op deze manier wordt de kwaliteit wederom gewaarborgd.
Over het Consejo Regulador de la Denominación de Origen Ribera del Duero

Het Consejo Regulador de la Denominación de Origen Ribera del Duero is het orgaan dat verantwoordelijk is voor het behouden van de kwaliteit en authenticiteit van wijnen uit deze regio. Zij zorgen ervoor dat elke fles met het label voldoet aan de strenge kwaliteitscontroles.

Bijna 300 wijnproducenten hebben het label verkregen, en in 2012 is de regio verkozen tot beste wijnregio van het jaar. De wijnen uit Ribera del Duero D.O., wat staat voor Denominación de Origen, onderscheiden zich middels hun hoge kwaliteit, beperkte productie en innovatieve toewijding. De wens om uit te blinken, de ervaring en creatieve houding in combinatie met toewijding, traditie en talent van de wijnproducenten, maken de wijnen uit Ribera del Duero uniek.

DECA November '16

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese