Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Celliers des Domaines de Vinsmoselle luxembourg een overzicht

Gepost op 18/08/2010 om 20:08 door Carl in de rubriek algemeen.

Op zoek naar schattige wijnen, een slanke fles, op tafel te zetten, en genieten van de Moezel ? - dan kunnen wij u helpen - eens gedacht aan Luxembourg of Luxemburg ?

Fruitbommen zoals Elbling, Rivaner, Auxerrois , Pinot Blanc, Chardonnay , Pinot gris, en de konigin Riesling , dessert Gewürztraminer , en de rode Pinot Noir zullen u bekoren.

Een aantal prachtige coöperatieven zijn er te vinden, met volgens onze bezoeken, grote gevinifieerde zaligheden. Een overzicht :

De huidige hoofdzetel van Domaines de Vinsmoselle is gevestigd in het voormalige woonhuis van Edmond de la Fontaine, Luxemburgs nationale dichter.

Domaines de Vinsmoselle werd opgericht in 1966 en is tot stand gekomen door de samenvoeging van zes langs de Luxemburgse Moezel gelegen wijncoöperaties. Domaines de Vinmoselle is heden ten dage de grootste producent van wijn en Crémant in het Groothertogdom Luxemburg met een afzet in binnen-en buitenland.

Caves du Sud-Remerchen

Deze wijncoöperatie , wie het licht zag in 1948, is de meest zuidelijkste aan de Luxemburgse Moezel. Midden in dit gebied ligt onder andere het plaatsje Schengen, dat beroemd werd door de overeenkomsten van Schengen uit 1985 en 1990.

Caves de Wellenstein

Deze wijncoöperatie heeft nog een oudere bestaan , en opgericht in 1930 en is thans de grootste wijnkelder van Domaines de Vinmoselle en het Groothertogdom Luxemburg.

Caves Crémants POLL - Fabaire

In 1930 , getransformeerd in het 'Centre d' élaboration des Crémants Poll-Fabaire' . De crémants worden vervaardigd volgens de 'methode traditionelle' d.w.z. door gisting op de fles.


Caves de Grevenmacher

Dit is de oudste wijncoöperatieve van de Luxemburgse Moezel, opgericht in 1921 door Paul Faber, de eerste president -directeur.

Caves de Greiveldange en Stadtbredimus

Deze twee Caves dienen uitsluitend nog voor de aanname van de druiven, beiden in 1927 in oprichting.


Prettige BEZOEKEN

Escale - Caves du sud Remerschen , een wijnschip , proeverij , verkoop en gastronomie zijn hier voorhanden .

* Tourelle in Stadtbredimus kan je in een pittoreske toren met volle teugen genieten van de gastronomische geneugden en goede wijn(en) .

* Wijnmuseum 'A Possen' is gevestigd in een voormalig herenhuis van een wijnboer. Het huis is 350 jaar oud en ademt de huiselijke sfeer uit het verleden. Alvast dit te noteren : Rue Aloyse Sandt in Bech-Kleinmacher

Bernard Massard : deze top schuimer is in België, zéér beroemd , 70 % van alle dapperen zoals Jules Ceasar altijd zijn volk uit België noemde, smullen deze flessen. Een bezoek, is dan ook een waardemeter van een bewijs van kwaliteiten.

DECA Copyricht augustus 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese