Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Kort geknipt

Gepost op 12/12/2011 om 10:21 door Carl in de rubriek algemeen.

Teroldego is een Italiaanse blauwe druif - nog in enkele
dorpjes te vinden- wijnbouwer en Ex wielrenner Francesco Moser in Trentino maakt er kruidige donker fruit ' Sanzorz IGT DOLOMITI' flessen van.Gelezen in Sabato ? De beste autochone Japanse druif is KOSHU met zijn kersenroze wijnen. Succes in China !


*Op 12-13 juni was er picnic bij de Franse wijnboeren, ( bij de Vingeron-indépendant ) gratis parasols , nappen, gezellige tafeltjes en stoelen.Van een prachtig initiatief gesproken.


Het druivenras Mollard (blauw) vinden we als zeldzaamheid in de Hautes-Alpes .


Een refractometer is een meter voor de wijnbouwers om het suikergehalte te meten, van groot belang voor de kwaliteit van de wijn. ( zie foto)


Wijnclub ' As mijn glas moar vol is ' uit Begijnedijk kocht per Ebay een wijnfles uit 1727 uit Duitsland voor 1500 euro voor 37,50 cl !!
Het betreft een fles Rudesheimer Apostelwein uit de Duitse streek Rheingau. De leden betaalden elk 125 euro voor straks 3 cl wijn te proeven. Dit is mogelijks de meest nog drinbare wijn , een andere uit 1693 zou niet meer drinkbaar zijn. En wat mag men er van verwachten ? We zijn er zeker van een zure Sherry te ontdekken - die lichtjes naar azijn gaat. Proost jongens en proficiat !


Champagne gaat terug in Januari duurder worden, de prijs per kg druiven is terug gestegen voor grote huizen die moeten aankopen. Kleine wijnboeren genieten van deze weelde, indien ze niet moeten aankopen. Reken nu al algemeen voor een goedkope fles rond 13,95 euro bij een kleine wijnboer.De Chinezen bereiken nu Europa, en ook ons land met hun wijnen. Naast belabberde, zijn er ook buitengewone goed gevinifieerde bij. Supermarkt Delhaize brengt er al enkele in de rekken. Het is duidelijk dat dit op te volgen zal zijn.


Indien je geen raad weet , met uw flessen, kan je met enig knutselwerk, dit eens uitproberen ! ( zie foto)
DEC Dec 2011 copyricht

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese