Prettigheden bij de wijnen ! (2) rode wijnen Gepost op 03/07/2012 om 03:15 door Carl in de rubriek algemeen. We zijn er terug met onze zoektocht naar de geuren bij de wijnen en verschillende druivenstokken. In deel 1 waren we bij de witte wijnen. (typ op zoekbalk)
Ruiken, ruiken, ruiken, het belangrijkste voor de start van uw proeverij. Doe het met een stilstaand glas, of draaiende beweging (walsen) . Naar gelang het terroir, land, en de klimatologische omstandigheden, zal men eigenaardige kenmerken weervinden.
We geven enkele hints :
Pinotage : morel, pruim, banaan,peper, kaneel
Sangiovese: braam, bosbes, groen hout, leder, vanille
Syrah : rode aalbes , truffel, viooltjes, witte of zwarte peper
Tannat : moerbei , bosbes, cederhout
Tempranillo : braam , bes, cassis, muskus
Zinfandel : rode aalbes, pruimencompote, banaan, peper
Blauer Zweigelt : kersensap, vlierbes, kruidnagel
Blaüfrankisch : braam , groene braam, muskus, bittere chocolade
Cabernet Franc : bosbes, groene peper, paprika, gras
Cabernet Sauvignon : cassis, cederhout , zwarte peper, kruidnagel , eucalypthus
Carignon: vruchtencompote , bosbes, laurier, roosmarijn
Gamay : frambozenzuurtjes, banaan, kruidnagel
Grenache : bramenjam , rozijn, tabak
Malbec: morel, pruimencompote, kaneel

Merlot : braam , cassis, gedroogde pruim, truffel
Mourvédre : vruchtencompote, gedroogde bloemen, teer
Pinot Noir : framboos, kersenjam, pruim, kruidnagel

copyricht jan 2011 |