Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Ontdek Aquitaine

Gepost op 19/07/2010 om 09:34 door Carl in de rubriek algemeen.

Voor wijn-en natuurliefhebbers is Aquitaine een heerlijke regio met schitterende landschappen , een rijke cultuur en erfgoed, eindeloze gele zandstranden, vestingstadjes die de tijd doorstonden, schitterende kastelen en natuurlijk de mooiste wijngaarden van Frankrijk.

Grote verscheidenheid is hier troef : met hellingen waar wijngaarden bloeien nabij Bordeaux , de zanderige Landes aan de Baskische kusten de plateaus van de lekkere Périgord.

Laat je bekoren door typische stadjes aan de Baskische kust zoals Bayonne , het populaire Biaritz en het intiemere, sympathieke Saint-Jean-de-Luz , de thuishaven van de tonijnvissers. En in het hinterland ontdek je een unieke natuur, met grasgroene heuvelruggen waartussen liefelijke, ingeslapen dorpjes verscholen liggen.

En natuurlijk moet je ook van de wijnstreken genieten. Bordeaux is het vertrekpunt voor een onvergetelijke tocht door de Haut-Médoc , waar de meeste topwijnen van Frankrijk worden geproduceerd. Bezoek en bewonder wereldberoemde wijnkastelen als Château Margeaux, Château Latour en Château Mouton-Rotschild of het schitterende wijnstadje Saint-Emilion even ten oosten van Bordeaux, de wijnhoofdstad van de wereld.

Saint-Emilion blikt bovendien terug op een rijk verleden en het is gezellig flaneren in het stadje.

Ook bergwandelaars zullen zich thuisvoelen in de regio want hier beginnen de Pyreneeen. Wie van afwisseling houdt, zit hier uitstekend.

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese