Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Royaal genieten van Bulgaarse wijnen (2)

Gepost op 08/11/2010 om 10:53 door Carl in de rubriek algemeen.

Een goed terroir, klimaat, oenologie, vinificatie, de rust en men heeft bijna zeker goede wijnen- deze keer het wijnland Bulgarije. Schitterende rezultaten brengen ze reeds naar onze detail-groothandelaren of supermarkten, en waarom niet eens feestelijk houden met hun wijnen? (lees ook de opmars van Bulgaarse wijnen).

We vonden er nog enkele schitteringen, - laten we het eens van geboorte tot in de fles bekijken.

EDOARDO MIROGLIO

De kelder werd opgericht in het begin van de jaren 2000 door Edoardo Miroglio. Hij stamt uit een belangrijke Italiaanse textielfamilie en is een van de grootste buitenlandse investeerders in Bulgarije. Hij investeerde meer van 22 miljoen euro om de ' Edoardo Miroglio winery ' te stichten in een van de indrukwekkendste kelders ter wereld.
De eigendom heeft een opvervlakte van meer dan 200 ha. De kelder waar de vinificatie gebeurt door zwaartekracht, heeft de vorm van een spiraal, op drie verdiepingen onder de grond. Daarenboven kan u terecht in een prestigieus hotel dat in de kelder zelf is gelegen. Een verblijf zal u beslist overtuigen van de uitzonderlijke kwaliteit van de wijnen van Eduardo Miroglio.

Het terroir van Elenovo geniet een meer gematigd microklimaat dan dat van het zuiderlijke deel van de vallei van de Thracische koningen en is uitermate geschikt voor de teelt van Pinot Noir. Hun wijnen op basis van deze druivensoort zijn vandaag de beste in Bulgarije. De aromatische puurheid , de grote frisheid, de souplesse en de fluwelen tannines zijn kenmerkend voor hun Pinot Noir wijnen.

INVOERDER DOOR : Texavino

Deca Nov 2010

DE

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese