Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Acht generaties top Elzas wijnen

Gepost op 07/03/2010 om 12:06 door Carl in de rubriek algemeen.

Elzas , goed voor een prachtwijn, we vullen ons glas.

Dahlenheim, waar ook Ergersheim, Molsheim ,Marlenheim, Furdenheim prachtige wijnstreken zijn, zéér mooie wijnstreken . Laat echter niet na verder Strasbourg te bezoeken.


De familie Pfister cultiveren reeds sedert 1790 het 'argilo-calcaires terroir' in Dahlemheim. In 1972 neemt André Pfister samen met zijn echtgenote Marie-Anne het initiatief van tradition op zich, om eerder modern uit te rusten. Hun dochter Mélanie , de 8 ste generatie en de eerste vrouw in rechte lijn , neemt de 'récolte' 2006 voor zich , als Ingenieur Oenoloog van Bordeaux, na een kortstondige verblijf in Dijon.Het werk in de wijngaard, met een groot kwaliteits vermogen beheren was hun doel. Handarbeid, bij het plukken, de strenge selectie van het fruit, en een uiterst zachte persing, slagen ze erin , topwijnen te produceren die zéér hoge kwaliteit opleveren.

10 ha leveren dan ook schitterende Crémants d'Alsace , vins de terroirs, Grand Cru Engelberg, en eveneens zoete wijnen ( Vendages tardives) .


Het bezoek mag echt hartelijk zijn, hun ontvangstzaal is een paradepaardje, eveneens hun vinificatiezaal.
Reeds tientallen jaren hebben ze een uitstekende ervaring van een glazen stop te gebruiken, merkwaardig voor rijpingen in de flessen.

Hun cuvée 884 , en cuvée Mélanie , mag dan niet ontbreken bij uw aankoop voor élever de grands vins, c'est notre nature.
André Pfister et sa fille Mélanie
Rue Principale 53
67310 Dahlemheim

vin@domaine-pfister.com

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese