Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Onze tips voor : vleeswaren , geroosterd vlees, stoofpotje en lichte kaassoorten

Gepost op 15/10/2011 om 13:59 door Carl in de rubriek algemeen.

Wat een kwakkelzomer 2011 , die we niet zullen vergeten. Niet alleen in ons land , ook Europees waren er dagelijkse onverwachte regenbuien. Gouden zaken voor de ' paraplu ' - industrie , slechte kassa voor terrassen , beenhouwers en barbecue , groenten - en fruittelers. En toch kan de zon in uw glas , een fris , verkwikkend en overheerst krachtig bouquet aanbieden en begeleiden in de keuken van alle dagen : Loire Anjou

Rode wijnen uit de Loire

De officiële benaming zijn afkomstig van percelen die aan de voet van de heuvels liggen, hoogvlakten op een leem- en leisteenhoudende grond op de zuiderlijke oevers van de Loire. De richtingen gaan, naar de belangrijkste regio's : Angers, Saumur, Thouars, Cholet, Ancenis, Durtal. De twee voornaamste wijnstokvariëteiten zijn : Cabernet Franc en de Cabernet Sauvignon. De eerste geeft aan de wijn zijn fijne karakter en de tweede die op steenachtige en warme gronden wordt geoogst , levert een stevigheid die deze wijn voorbeschikt om enkele jaren in de kelder nog beter van gehalte te worden.

Betoverende kleuren

Na het oogsten , zal de druivenmost een tiental dagen gisten , om in de lente een botteling te ondergaan. Al snel zullen de kleuren van robijnrood tot donkerrood gaan evolueren. Jong , een automatische palet van frisheid leveren.


Zoveel in het glas

Jonge rode Anjou wijnen typeren zich in geuren vooral van kersen , zwarte bessen en frambozen vermengt met een bloemenmand met rozen en viooltjes tegen een kruidige achtergrond. Proef de fluwelen inzet in de mond , soepel en rond, karakter , de fijnheid van zijdeachtige tannines of looizuur. Prachtig toch ? En als de Franse wijnboeren het zeggen : les vins de Loire - qui ont un fleuve pour terroir .DECA Aug 2011 copyricht WIJNTON.BE

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese