Onze tips voor : vleeswaren , geroosterd vlees, stoofpotje en lichte kaassoorten Gepost op 15/10/2011 om 13:59 door Carl in de rubriek algemeen. Wat een kwakkelzomer 2011 , die we niet zullen vergeten. Niet alleen in ons land , ook Europees waren er dagelijkse onverwachte regenbuien. Gouden zaken voor de ' paraplu ' - industrie , slechte kassa voor terrassen , beenhouwers en barbecue , groenten - en fruittelers. En toch kan de zon in uw glas , een fris , verkwikkend en overheerst krachtig bouquet aanbieden en begeleiden in de keuken van alle dagen : Loire Anjou
Rode wijnen uit de Loire
De officiële benaming zijn afkomstig van percelen die aan de voet van de heuvels liggen, hoogvlakten op een leem- en leisteenhoudende grond op de zuiderlijke oevers van de Loire. De richtingen gaan, naar de belangrijkste regio's : Angers, Saumur, Thouars, Cholet, Ancenis, Durtal. De twee voornaamste wijnstokvariëteiten zijn : Cabernet Franc en de Cabernet Sauvignon. De eerste geeft aan de wijn zijn fijne karakter en de tweede die op steenachtige en warme gronden wordt geoogst , levert een stevigheid die deze wijn voorbeschikt om enkele jaren in de kelder nog beter van gehalte te worden.
Betoverende kleuren
Na het oogsten , zal de druivenmost een tiental dagen gisten , om in de lente een botteling te ondergaan. Al snel zullen de kleuren van robijnrood tot donkerrood gaan evolueren. Jong , een automatische palet van frisheid leveren.
Zoveel in het glas
Jonge rode Anjou wijnen typeren zich in geuren vooral van kersen , zwarte bessen en frambozen vermengt met een bloemenmand met rozen en viooltjes tegen een kruidige achtergrond. Proef de fluwelen inzet in de mond , soepel en rond, karakter , de fijnheid van zijdeachtige tannines of looizuur. Prachtig toch ? En als de Franse wijnboeren het zeggen : les vins de Loire - qui ont un fleuve pour terroir .
DECA Aug 2011 copyricht WIJNTON.BE |