Wijn ontdekken via een druivenras (1) Gepost op 25/09/2010 om 10:26 door Carl in de rubriek algemeen. Met deze thema's starten we de mogelijkheid, om een blinddegustatie goed af te werken. Een druif herkennen via uw zintuigen (ogen-neus & mond) .
Chardonnay bvb : is één van de belangrijkste druiven ter wereld , omdat hij niet kieskeurig is. Groeit en bloeit in alle klimaten, en terroirs in gans de wereld. Een gemakkelijke druivenstok.
Het blad is normaal gebouwd van een druivelaar, en ook de trossen zijn goed gevuld.
De kleuren gaan van citroen-wit , geel tot donkergeel, naargelang de rijping al dan niet op hout bvb. (!)
De geuren: wit fruit, appel, peer , citroen, onrijpe banaan , pompelmoes, citroenmelisse, bloemen, viooltjes en bijzonder verse boter !
Bij Champagnes bvb komen dan nog geuren van amandel, hazelnoot en geroosterd brood in actie , dit is zo belangrijk. Laat u niet vangen door vanillegeuren, want dit is een houtlagering.
Ontdek ook de vettigheid, in smaken , terug de boter- typisch voor een Chardonnay, kruidigheden zullen er zelden zijn.
Succes bij de ontdekkingen !
DECA © AUGUSTUS 2010 Nadruk niet toegelaten
|