Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Zomertijd BARBECUE

Gepost op 15/05/2010 om 21:28 door Carl in de rubriek algemeen.

De zonnige dagen komen eraan , tijd voor het babecue-stel nog eens vooraf goed af te borstelen , een zwaar gewicht onderaan de stabiliteit te verzekeren, alles klaar te zetten.

Weg met vieze aanmaak vloeistoffen, een stukje papier, kan reeds veel geuren en smaken verbeteren.

Houtskool, snoei gedroogde druiventakken, Provence-kruiden, lange luciferstokken, ....

Groente- en aardappelpaketten klaar, barbecueworst, spek, brochette, sparerib, zigeunersausjes en allerhande.

Een visfestijn, of een ander idee, ook uw tuinfakkels kunnen vliegende marmotvlinders, en graag meesnoepende fladderaars ver van uw tuinfeest houden.

*Neem alvast alle veiligheden goed in overweging, zoals veiligheidshandschoenen, aangepaste kledij : géén nylon, of synthetische kledij voor gevaarlijke (vuurgensters). Een emmer water, en zekerlijk géén kinderen of huisdieren rond het barbecuestel die de pret kunnen bederven.

De tuinbank, stoelen en parasol, borden eetgerief en de glazen. Zowel een verfrissende waterglas, apéritief , wijnglazen, het feest kan beginnen.

TUINFEESTWIJNEN

Veel volk op uw gezelligheden, dan raden we de partybox wijndozen aan, in 3 of 5 liter. Voor witte-of rosé wijnen is vooraf een volle koeldag aangeraden.

Geen gesleur met flessen, en wie tapt zelf niet eens een wijntje? Zowel voor wit, rosé zijn schitterende partyboxen te verkrijgen. Goed voor 20 tot 35 glazen wijn, tot de poolster aan het firmament te zien valt.

Apéritief of gevogelte, geroosterd wit vlees ? Rosé de Provence 2008 , smullen maar ...

Vis (zalmtournedos, visbrochette ) enz...Chardonnay (Argentinië) of Europees , fris en fruitig.

Rood geroosterd vlees, een countrysteak, côte-a-l'os, lamsbrazades, koteletten? A.C. Haut-Médoc zelfs te vinden in partydozen, meestal in 2 liters.

Op de fles

Eend , worsten, brochettes ? Laat eens een Syrah uit Spanje een voorkeur zijn, of uiteraard uit andere Europese landen.

Ribbetjes, rund en een meegeroosterde courgette? Een volle fruitige wijn, uit Zuid-Afrika met Merlot, Syrah, Pinotage, een jonge wijn met doorsnoep mogelijkheden.

Kruidige wijnen

Côte-du-Rhône en rooster de mediterane groenten samen met varkensvlees. Een Wijnton.be goede tip ? Wijntje uit de Ventoux bvb.

Ratatouille , tomaten, een aardappel in alumunium met lookboter, laat het zonnig blijven met een wijntje uit Spanje bvb Navarra

Lekkere Bordeaux , rood vlees, lams, het kan niet stuk.

Lanquedoc , lang geleden ? Ontdek en geniet deze uitzonderlijke wijnen met een goed stuk vlees, Tym en kruidigheden zal je er van zelf bijkrijgen.

Forel, papillot, gevogelte : Chardonnay op zijn best, Australië eens proberen .....Ook Sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland, zorgen straks voor een goed zangfeest achteraf.

Nog een CD van Stijn Meuris , Bart Kaël of Will Tura in het bezit ? laat het zo prettig, smakelijk en smullen zijn geweest.

DECA MEI 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese